FOTBOLL 2022-05-22 KL. 18:59

Mittbackens revansch räckte inte till seger

Av Eric Andersson

Anton Börjesson gjorde sin första match från start för säsongen och han var minst sagt i händelsernas centrum. Efter en halvtimme skulle han bara slå in bollen i öppet mål men missade. När det återstod en kvart av matchen tog han revansch på sig själv genom att nicka in 3–2. Men målet räckte inte till tre poäng för Tölö som släppte in mål i slutminuterna.

Assane Youme gjorde ett mål och en assist innan han tvingades kliva av skadad. Foto: Eric Andersson

Det var en sprakande inledning på Hamravallen där Tölö redan efter fyra minuter var nära att ta ledningen när Mattias Hallengärd nådde högst på en hörna. Nicken letade sig dock en halvmeter utanför stolpen och istället var det Höganäs som gjorde matchens första mål kort därpå med ett riktigt drömmål.

Särskilt länge skulle det dock inte dröja innan kvitteringen kom. När drygt tio mintuer var spelade rullade Tölö upp bortalaget längs högerkanten, Assane Youme hittade Oscar Samulesson i boxen som stötte in 1–1.

Det var en tuff match med mycket hårda närkamper.

Därefter var det mer avvaktande fotboll med idel misslyckade långbollar och slarviga bolltapp. Men Tölö fick ett gyllene läge att ta ledningen efter 35 minuter. Efter en Höganäshörna löpte sig Viktor Glaerum och Anton Börjesson fria mot målvakten från halva planen. Glaerum passade bollen i sidled till Börjesson som på något märkligt sätt inte lyckades få bollen i mål.

– Jag tog en maxlöpning på hundra meter, var helt slut och väljer ändå att ta avslut med fel fot. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Anton Börjesson.

Tölö skulle dock gå till pausvila i ledning. Assane Youme satte resolut 2–1 vid första stolpen från en till synes ganska dålig vinkel från högerkanten.
I inledningen av andra var det Höganäs som kändes hetare och lyckades även kvittera efter 55 minuter spel. Sedan skulle Anton Börjesson få sin revanch efter missen i den första halvleken.

Berat Deniz slog en hörna som Oscar Samuelsson skarvade till Anton Börjesson som dök upp vid den bortre stolpen och nickade in ledningsmålet för Tölö.

– Redan innan hörnan kände jag att jag skulle lura på bortre. Ibland har jag flyt med att skarven kommer och då är jag där. Det var skönt att få lite revanch, säger Börjesson.

Anton Börjessons mål räckte inte till seger för Tölö.

Höganäs gav sig dock inte utan påbörjade jakten på ännu en kvittering. Med fem minuter kvar styrde en Tölöspelare in bollen i eget mål till 3–3.

– Det är surt och det är inte första gången vi släpper in mål i slutet.

Inget av lagen verkade speciellt nöjda med en poäng vilket bjöd upp till böljande slutminuter. Men när Viktor Glaerum gjorde Assane Youme och Gustav Stark sällskap på skadelistan, samtidigt som Tölös byten var slut, fick hemmalaget avsluta matchen med tio man. Tölöforceringen uteblev och det blev delad pott på Hamravallen.

– Jag tycker vi gör en ganska bra match men vi släpper in väldigt snöpliga mål och bjuder dem på alla tre egentligen. Sedan blir det jobbigt att forcera mot en vinst när vi är en man kort, säger Anton Börjesson.

Matchfakta: Division 2
Tölö IF–Höganäs 3 – 3 (2–1)
0–1 (9), 1–1 (12) Oscar Samuelsson, 2–1 (40) Assane Youme, 2–2 (54), 3–2 (73) Anton Börjesson, 3–3 (86)