FOTBOLL 2020-01-22 KL. 22:05

KDFF kallar till extra årsmöte – kan läggas ner

Krismötet som hölls förra veckan gav inte tillräckligt önskad effekt. Nu kallar klubben till ett extra årsmöte där medlemmarna ska besluta om klubbens fortsatta existens.

– Anledningen är att vi inte har några spelare från närområdet och alla spelare vi hade förra året har tackat nej, säger Johan Johqvist.

KDFF kallar till extra årsmöte – kan läggas nerFöreningen Kungsbacka DFF, som spelade i damallsvenskan förra året, riskerar att försvinna. Klubben har dragits med ekonomiska problem under flera år och den nuvarande ledningen har varit "väldigt anorektisk" enligt klubbens ordförande Johan Johqvist.

Förra veckan hölls ett krismöte med klubbens medlemmar där ordförande Johan Johqvist berättade att de behövde få fler personer som kan assistera med att driva klubben vidare.

Enligt ordföranden har inte tillräckligt många visat intresse.

Därför skickades ett mejl ut från styrelsen till medlemmarna där de kallas till ett extrainsatt årsmöte på onsdag i nästa vecka. I mejlet, som Norra Halland har fått ta del av, står bland annat att "Sammanfattningsvis är läget så allvarligt att medlemmarna behöver peka ut färdvägen. Antingen fortsätter verksamheten eller så avvecklas föreningen."

Anledningen till beslutet är bristen på spelare i klubben.

– Vi behöver rekrytera en trupp och det kommer att kosta mer pengar i förhållande till den satta budgeten. Drygt en halv miljon kronor på ett år, och sedan tillkommer det kostnader på annat. Så det kan rasa upp i både två och en halv miljon och tre miljoner kronor och vi vill att medlemmarna ska ta ställning till det, säger klubbens ordförande Johan Johqvist till Norra Halland.

Efter förra säsongen har hela spelartruppen valt att lämna klubben. I nuläget har klubben inte en enda spelare under kontrakt – en månad från tävlingsstart.

Vad är anledningen till att spelarna ratar Kungsbacka DFF?

– Det är klart att det finns en historik i detta med nedförhandlade löner mitt under säsong. Och det har varit mycket kämpande både från spelare och ledare i föreningen. Men att ingen vill stanna kvar, det är lite förvånande tycker jag, säger Johan Johqvist.

Har klubben skötts på ett korrekt sätt?

– Det går inte att svara på den frågan. Generellt sett kan man kanske säga att det inte har det. Jag kan bara svara för det året som har varit. Och det är klart att vi har gjort saker som vi borde ha gjort på ett annat sätt. Och om det har påverkat tjejernas beslut är bara olyckligt, säger Johqvist.

För att rädda klubbens fortsatta överlevnad krävs det fler personella resurser men också resurser i form av kapital menar ordförande Johan Johqvist.

– Förhoppningsvis finns det några stycken välbärgade företagare som förstår behovet av ett elitfotbollslag på damsidan i Kungsbacka som hör av sig. Det är ett drömscenario tillsammans med att vi får in personella resurser som gör att vi kan dra tåget vidare, säger Johan Johqvist.

Läs mer i fredagens tidning.

TV-klipp och nyheter

Krav på ersättning efter strömavbrottet
JOBB & PENGAR 2024-06-19 KL. 11:45
Premium

Krav på ersättning efter strömavbrottet

Kritiken fortsatt hård mot Ellevio

Kungsbacka har flest avbrott
NYHETER 2024-06-19 KL. 11:00
Premium

Kungsbacka har flest avbrott

Ett otursår hävdar Ellevios presschef

Nytt namn efter 70 år
KULTUR & NÖJE 2024-06-19 KL. 09:00
Premium

Nytt namn efter 70 år

Bättre betyg och fler behöriga till gymnasiet
NYHETER 2024-06-18 KL. 18:30
Premium

Bättre betyg och fler behöriga till gymnasiet

Det visar de preliminära betygsresultatet från Kungsbackas grundskolor

Stopp i tågtrafiken
TRAFIK 2024-06-18 KL. 14:07

Stopp i tågtrafiken

Solig midsommar väntas
NYHETER 2024-06-18 KL. 09:00
Premium

Solig midsommar väntas

Salta hav och söta sjöar
KULTUR & NÖJE 2024-06-17 KL. 19:30
Premium

Salta hav och söta sjöar

– för badkrukor och sälar

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-06-19 KL. 12:45
Alla avbrott anmälda och ska granskas
Premium | NYHETER 2024-06-19 KL. 11:00
Kungsbacka har flest avbrott
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-06-19 KL. 09:00
Nytt namn efter 70 år
Premium | NYHETER 2024-06-19 KL. 07:00
Man från kommunen fälls för mutor

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén är känd från en mängd tv-serier, filmer och föreställningar. Sedan några år tillbaka har hon gått in i ett författarskap om sitt älskade Särö och familjerna hon växte upp med. Hon har tagit reda på historiska fakta för att binda samman platsen och människorna över generationer.