FOTBOLL 2021-10-13 KL. 22:07

Drömmen om en cupskräll sprack

Av Christian Johansson

Victor Andersson fick den tillresta klacken att jubla och hoppas. Men Onsala BK var aldrig nära superskrällen att rubba mesta mästarna.
Det var ett Malmö som var bättre än vi trodde. Men jag är jättestolt över mina killar, säger tränaren Jakob Carnebratt.

Drömmen om en cupskräll sprack
Onsala BK fick slita mot Malmö FF. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Onsala BK hade ändrat sin spelmodell i hemmamatchen – den vanliga fyrbackslinjen var skrotad och OBK formerade en 5–3–2. Inför hade tränaren Jakob Carnebratt önskat att de mesta mästarna inte skulle få hitta in i djupled utan istället tappa tålamodet och börja lyfta in bollar.
Det skulle dock krävas att hålla stången i matchupptakten. Innan det knappt hann börja hade Felix Hellberg sånär ställt till det ordentligt med ett bolltapp djupt på egen planhalva.

Tidigt underläge

Efter sex minuter plockade William Berglund ner en OBK-rensning på mittplanen, vred sig förbi första MFF-patrullen men djupledsbollen hade inte Victor Andersson på adresslappen. Minuten senare låg Berglund i gräset med plågor efter en tuff duell men den riktiga smällen kom tre minuter senare när Jo Inge Berget hittade en omarkerad Antonio Colakpanna. Nicken tog turen via mattan innan den passerade en chanslös Tim Månsson.
Det var spel mot ett mål. Johan Jarnvik stod sånär för ett självmål i 18:e minuten men den passerade stolpen på rätt sidan med OBK-ögon. Hörnan slogs snabbt – och högerinspelet var Colak före Felix Hellberg och vinklade dit tvåan. Trean hängde i luften. Tim Månsson fick sträcka ut en och två gånger. Christoffer Nogueira räddade en Anders Christiansen-projektil.

Plötsligt match igen

Fem minuter innan paus kom Gustav Lundgren, som haft det kämpigt, loss på vänsterkanten. Inspelet hittade Victor Andersson som inte kom till med högerfoten och chansen såg ut att rinna ut i sanden när Joel Palmquist, OBK:s kanske piggaste spelare, stressade fram ett misstag och Victor Andersson förvaltade gratischansen genom att kyligt hitta det bortre hörnet. Från ingenstans levde det.

Hoppet dog kvickt

Onsala BK gick tillbaka till en fyrbackslinje efter paus – det tog tre minuter innan avige Veljko Birmancevic lättade på hemmatrycket när han hittade ett ledigt Tim Månsson-hörn. Gruppspelsdrömmarna var nu minimala – de var obefintliga fem minuter senare när MFF-anfallaren Malik Abubakari borrade upp fyran i krysset.
– Onsalaaa, Onsalaaa, Onsalaaa! sjöng den med OBK-mått mätt rejäla tillresta klacken.
Då missade OBK-försvaret tre gånger om att rensa undan, vilket Antonio Colak straffade dem för genom att knoppa in 5–1.

Lundgren nekades dubbelt

Malmö FF-supportern och Onsala BK-kaptenen, Gustav Lundgren, fick chansen två gånger om att måla på MFF:s hemmaborg. Distansskottet fångade Johan Dahlin upp på sin mållinje. När han sedan fick läget med favoritfoten så blockades vänstervrickningen i sista stund till hörna.
Det var inte en kväll när en dröm blev sann. Det var en afton när Malmö FF visade vad som skiljer mellan allsvenskan och division 2.
– Det var ett Malmö som var bättre än vi trodde. Men jag är jättestolt över mina killar, säger tränaren Jakob Carnebratt.


Onsala BK räckte som väntat inte till mot Malmö FF.


Matchfakta
Malmö FF – Onsala BK 5 – 1 (2–1)
1–0 (9) Antonio Colak, 2–0 (20) Antonio Colak, 2–1 (40) Victor Andersson, 3–1 (48) Veljko Birmancevic, 4–1 (53) Malik Abubakari , 5–1 (70) Antonio Colak
Publik: 1 265


SENASTE TV-NYHETERNA

”Konst hör hemma i det öppna rummet”
FAMILJ 2022-09-28 KL. 11:00

”Konst hör hemma i det öppna rummet”

Föreningen som vill nå ut med konst och stötta konstnärer

Olycka på E6 – en till sjukhus
BLÅLJUS 2022-09-28 KL. 08:23

Olycka på E6 – en till sjukhus

Detta ska du tänka på med eldstäder
NYHETER 2022-09-28 KL. 07:00

Detta ska du tänka på med eldstäder

Räddningstjänsten utökar satsning på kontroller

Kaptenen sågade insatsen:
HANDBOLL 2022-09-27 KL. 21:35

Kaptenen sågade insatsen: "Oacceptabelt"

Nu öppnar rymdobservatoriet för allmänheten
NYHETER 2022-09-27 KL. 18:00

Nu öppnar rymdobservatoriet för allmänheten

Lokala partiet tar sikte mot viktiga poster
POLITIK 2022-09-27 KL. 15:00

Lokala partiet tar sikte mot viktiga poster

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Fler nyheter