Annons

Ytterligare en vårdanställd smittad

Ytterligare en vårdnaställd vid Hallands sjukhus i Varberg har visat sig vara smittad av det nya coronaviruset. Det meddelar Region Halland nu ikväll.

Vård | 12 Mars 2020 19:50

Ytterligare en anställd på Varbergs sjukhus har visat sig vara smittad av det nya coronaviruset.

FOTO: Arkivbild Pixabay

Personen arbetar på sjukhusets dialysavdelning och var senast i tjänst under helgen. Den smittspårning som gjorts visar att personen sannolikt blivit smittad då vederbörande umgåtts med en kollega som arbetar på sjukhusets intensivvårdsavdelning – IVA – och är en av de fem personer som visat sig vara smittade där.

Tar prov på alla

Under dagen har sjukhuset börjat ta prov på det 80-tal personer som arbetar på intensiven. Provsvar är att vänta imorgon, fredag.

Det 30-tal personer som arbetar på dialysavdelningen kommer att erbjudas provtagning enligt samma principer som gäller för medarbetarna på intensivvårdsavdelningen.

Kontaktar patienter

Samtliga patienter som kan ha varit i kontakt av någon av de sex smittade vårdanställda kommer att kontaktas och följas upp av sjukhuset.

Detta arbete har redan inletts och leds av Vårdhygien och Smittskydd Halland.

– Både IVA och dialysavdelningen är känsliga delar på vårt sjukhus. Våra åtgärder att testa brett, även på medarbetare och patienter som inte visar symptom på covid-19 gör vi för att försöka reducera risk för ytterligare spridning, säger Carolina Samuelsson, sjukhuschef Hallands Sjukhus.

Först imorgon, fredag, kommer mer information om händelseutvecklingen att lämnas, skriver Hallands sjukhus i ett pressmeddelande.

Här kan du följa läget i Halland med uppdateringar om antalet smittade:
Coronaläget i Halland

Senaste artiklarna relaterade till corona:

Ställer in och stänger – så slår regeringes beslut

Flera sportevenemang inställda

70 på sjukhuset testas

22 smittade – personal på intensiven sjuka

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Edit och Lars får äntligen ses igen

Vård Det gick från en dag till en annan. Efter att ha varit gifta i nästan 50 år fick Edit ...

Hon skapade sitt eget Göteborgsvarv

Sport Carolina Andersson skulle springa sitt första Göteborgsvarv i år. Men efter att loppet ställdes in tog hon ...
Annons