Annons

Ställer in och stänger - så slår regeringens förbud

Det råder just nu förbud mot större sammankomster. För Kungsbacka kommuns del betyder det att en del evenemang ställs in och att vissa verksamheter hålls stängda. Regeringen förbereder även nya möjligheter för skolorna att hålla stängt, från och med nästa vecka.

Nöje & Kultur | 12 Mars 2020 20:54

Flera event och aktiviteter för framförallt seniorer ställs in, som en effekt av förbudet mot större sammankomster.

FOTO: Pixabay

Flera stora idrottsevenemang har redan ställts in med anledning av det nya förbudet. Nu vidtar även Kungsbacka kommun åtgärder.

Den stora dragspelsgalan som på lördag skulle hållas på Kungsbacka Teater har flyttats fram till den fjärde oktober. Söndagens konsert med Dianne Reeves som skulle hållits på söndag i Kungsbacka Teater ställs in helt, på grund av svårigheterna att resa mellan USA och Sverige.

Några evenemang ställs in

Kulturskolans stråksoaré som skulle hållas 13 mars och Kulturskolans prova-på-dagar som var inplanerade till 18-19 mars ställs också in.

Övriga föreställningar på Kungsbacka Teater kan genomföras som planerat. Detta eftersom teaterns salong har färre än 500 platser.

Seniorverksamheter stänger

Frillesås bibliotek håller däremot helstängt. Detta eftersom biblioteket ligger i anslutning till ett äldreboende.

Kommunens seniorverksamheter anpassar sig också till regeringens och Folkhälsomyndighetens direktiv för minskad coronaspridning. Kullaviks träffpunkt som ligger på ett boende hålls stängt.

Snickarverkstaden och vävstugan på Pölagårdens äldreboende och snickarverkstäderna i Frillesås och Kullavik håller också stängt.

Löftadalens träffpunkt flyttar sin verksamhet till Frillesås dragkampsklubbs lokal.

Övrig seniorverksamhet har öppet som vanligt.

”Vi följer regeringens beslut”

– Kommunens inriktning just nu är att vi genomför våra evenemang som planerat, men vi följer regeringens beslut och ställer in större evenemang. Vi följer utvecklingen noga. På våra webbplatser finns aktuell information om evenemang och vår verksamhet, säger Ulrika Granfors, förvaltningschef Kultur & Fritid.

Nytt skolbeslut väntas

Kungsbackas skolor hålls än så länge öppna. Det kan dock komma att ändras.

Imorgon väntas regeringen fatta beslut om att skolorna själva ska få bestämma om de vill hålla stängt och istället förlägga det eleverna missar av undervisningen till extra skolöppet på helger senare under terminen.

Det väntas även bli möjligt att bedriva undervisning på distans och att ta en del av sommarlovet i anspråk för missad undervisning.

– Syftet är att skapa större utrymme för huvudmännen som organiserar om sin skolverksamhet om verksamheten påverkats av det nya coronaviruset. Det kan handla om läsårets längd, när ämnen ska läsas, skolverksamhet på helger eller undervisning på distans, förklarade utbildningsminister Anna Ekström (S) för SVT ikväll.

Här kan du följa läget i Halland med uppdateringar om antalet smittade:
Coronaläget i Halland

Ytterligare en vårdanställd smittad

70 på sjukhuset testas

22 smittade – personal på intensiven sjuka

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sommargata ska höja stämningen

Nyheter Nu händer det saker i Kungsbacka centrum. Norra torggatan ställs om till stadens sommargata. – Nordic Surfers kommer hit ...

Ändrar rutten och satsar på nytt rekord

Nyheter För tionde året i rad skulle de cykla från Sverige till Paris för att samla pengar till ...

Lex Sarah-anmäler efter död i rökbrand

Vård Kommunen har Lex Sarah-anmält sig själv till Inspektionen för vård och omsorg, efter händelsen då ...
Annons