Polisen grep fem minderåriga personer på lördagskvällen. De misstänks för försök till grov mordbrand efter att ha eldat i ett skogsparti.

 

Vid klockan 21:35 på lördagen larmades polis. En man ska ha ringt efter att ha sett ett ungdomsgäng gå in i en skogsdunge utanför Älvsåkerskolan. Efter att ha känt rökdoft ska han ha gått in i skogsdungen för att mötas av flera glödande småbrasor. Mannen hämtade vatten och släckte glöden, som ska ha varit cirka 100 meter från bebyggelse.  

 

– Det hade kunnat få förödande konsekvenser om det inte vore för vittnet. Han gjorde en väldigt bra insats, säger Lotta Collin som är gruppchef på polisen i Kungsbacka.

 

Karta: Maps4News

 

När polis anlände till platsen kunde de omhänderta fem personer, alla mellan 14 och 18 år. De är förhörda och deras föräldrar är informerade om vad som har hänt. Enligt Lotta Collin är samtliga misstänkta för försök till grov mordbrand, men tre personer ska ha starkare bevis mot sig. Vissa medgivanden ska ha gjorts av personerna, som kunde släppas under söndagen. Ingen person ska ha skadats och skogsdungen ska heller inte ha drabbats av omfattande skador. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.