Annons

Två rekordtaggare fällda

I lördags fälldes en rekordstor älgtjur i kommunen. Tidigt på tisdagsmorgonen sköts en med ännu fler taggar av en jägare från Frillesås.
"Jag har i alla fall inte hört att det skjutits någon större", säger jaktledaren Erik Andersson.  
| 29 Oktober 2019 15:52

Tidigt på tisdagsmorgonen fällde Morgan Gunnarsson från Frillesås en tjur i rekordklass.

FOTO: Privat

Älgjakten har varit igång i ett par veckor styvt, men flera jaktlag i kommunen har väntat lite med att ge sig ut. Men på bara några dagar har två tjurar i rekordklass skjutits.

För jaktlaget Werdien/Karlsson i Åsa slog jaktlyckan till i lördags när Oscar Bruhn från Frillesås fällde sin allra första älg.

– Det regnade och blåste rejält. Vi jagade bara tjur eftersom vi bara fick fälla ett vuxet djur, förklarar jaktledaren Roland Werdien vars lag ingår i Södra Fjäre älgskötselområde.

Han berättar att de tidigt fick upp spår andra dagen, men att det var lite osäkra kort inledningsvis.

– Efter en stund begav jag mig tillbaka till bilen, och då hörde jag att det small. Vi satte igång att spåra och efter en stund tog hundarna upp näsan från marken vilket är ett tecken på att djuret är nära, säger jaktledaren.

En stund senare såg de horn sticka upp ur terrängen.

– Det var ett väldigt bra skott och kulan hade stannat i kroppen, vilket gjorde att det inte fanns så mycket blodspår, säger Roland Werdien.

Skytten, Oscar Bruhn från Frillesås, kunde därmed konstateras ha fällt en 15-taggare, vilket kan vara en av de största tjurarna som fällts hittills i området.

– Det är definitivt den största i jaktlaget i alla fall, säger Roland Werdien.

Skytten Oscar Bruhn med nyfälld älgtjur. Huruvida den är störst är i nuläget inte avgjort. Foto: Privat

 

Huruvida det är den allra största är dock oklart. Ungefär 06.20 på tisdagsmorgonen fällde Boatorp/Hults jaktlag nämligen en älg med 17 taggar, en så kallad udda 18-taggare, av en annan frillesäsing.

– Den fälldes i Viske älgskötselområde av Morgan Gunnarsson. Vi bedömer att den är ungefär åtta år gammal, säger jaktledaren Erik Andersson.

Men om det är den definitiva rekordälgen vill han helst inte uttala sig om.

– Nej då kan man få äta upp sin hatt, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Men jag har i alla fall inte hört talas om att det skjutits någon större i de här trakterna.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Coronaläget i Halland

Nyheter Sammanfattning av det senaste om coronaviruset i Halland. Senast uppdaterad: 9 juli 16.17 9 juli Konstaterat smittade: 1635 (självtester ej räknade) Sjukhusvå...

Elev på skola coronasmittad

Nyheter En elev på Särö skola i Kungsbacka kommun är den som först drabbats av coronaviruset i Halland. Skolan ä...

Coronasmittad från Kungsbacka

Nyheter I söndags konstaterades en person från Halland med coronaviruset. Region Halland har just nu presskonferens med anledning av ...
Annons