Annons

Svalt intresse för antikroppstest

Det har hittills varit ett svalt intresse bland invånarna i Kungsbacka när det gäller antikroppsprovtagning för få reda på om man haft covid-19.
– Jag är lite förvånad över att efterfrågan inte är så stor och undrar vad det beror på, säger Emma Krantz, verksamhetschef på Vårdcentralen Kungsbacka.

Vård | 16 Oktober 2020 11:20

På vårdcentralen ser man gärna att de som önskar antikroppsprovtagning covid-19 kommer i oktober. Därefter är det dags för årets influensavaccinering.

FOTO: Pixabay

Sedan oktober erbjuder Region Hallands vårdcentraler antikroppstest men det har inte förorsakat någon rusning efter tider.

– Nej, de vårdcentraler jag har kontakt med har samma inställning, det är inte fullbokat, säger Emma Krantz som tänker att invånarna kanske inte känner till att möjligheten finns.

Har ett samhällsvärde

Den som haft covid-19 uppvisar antikroppar i ett halvår efteråt, enligt den kännedom man har i dagsläget. Emma Krantz rekommenderar att man gör ett antikroppstest. Det är bra, menar hon, kanske inte främst för den enskilde individen, utan för att det har ett samhällsvärde.
– Det är bra att få in så mycket data som möjligt. Ju mer vi vet desto bättre, säger verksamhetschefen på VC Kungsbacka.

Gott om lediga tider

Som det ser ut nu finns det gott om lediga tider kommande vecka. Provtagningen kostar 200 kronor och tidsbokning sker på 1177.se. Där går att se vilka tider som är tillgängliga. För den som absolut inte vill boka tid via nätet går det att ringa till sin vårdcentral.

På vårdcentralen ser man gärna att de som önskar antikroppsprovtagning covid-19 kommer i oktober. Därefter är det dags för årets influensavaccinering.

– I november drar den igång och vi kommer inte att ha drop-in i år utan bokade tider, säger Emma Krantz. 

Mer läsning:

Coronaläget i Halland

Fortsatt hög smittspridning – ett nytt dödsfall

Krogar slipper avgifter 

Inga nya fall av corona på äldreboenden

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skrämmande brist på empati

Krönikor Ibland kan jag faktiskt tvivla på mänskligheten. Hur står det till i huvudet på vissa? I förra ...

Oro för ökad smittspridning bland äldre

Vård Antalet smittade ökar i Halland och sprider sig uppåt i åldrarna. Region Halland uttrycker en oro för att ...

Trängselfritt på Kungsbackas krogar

Jobb & Pengar Kungsbackaborna sköter sig bra när de går på krogen. Det visar kommunens senaste krogträngselkontroll.Under natten ...
Annons