SPORT 2022-06-10 KL. 21:31

Tölö slog topplaget

Av Anton Lorentzson

Den klassiska klubben Västra Frölunda stod för motståndet för grönsvarta Tölö som låg i bottenskiktet av tabellen inför matchen. Frölunda däremot jagar i toppen. På Hamravallens läktare samlades fans för både hemma- och bortalaget och de inledde sin helg med att se Tölö besegra Västra Frölunda.

Tölö slog topplaget
Oscar Samuelsson löpte konstant mot Västra Frölunda. Det gav utdelning i form av två mål och vinst. Foto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

Fotboll Division 2:
Tölö IF–Västra Frölunda 2–1


Det var gästerna, kanske påeldade av sina fans, som satte högsta fart redan från början. De pressade högt och Tölö hade svårt att spela sig ur. Redan i den fjärde minuten var det nära att bli ett baklängesmål för Tölö, men bröstavslutet gick strax över ribban. När Tölö väl fick tag i bollen så var det långa bollar på Bengt, eller i det här fallet Oscar Samuelsson, som gällde. Och när han väl fick springa mot försvaret så kom han inledningsvis till en del skottförsök, dock alla utan att resultera i något farligt.

– Vi vet att de är spelskickliga och gillar att sätta hög press. Men vi var med på det och löste det bra tycker jag, säger Oscar Samuelsson.

Tölö kom ur den inledande forceringen och åt sig in i matchen mer och mer. I den 15:e minuten bröt Tölö bollen högt och kom rättvända med fyra spelare. Adam Phillips fick bollen och drog på ett skott, som slank strax utanför. Det hängde ett mål i luften, men frågan var till vilket lag. Svaret kom i den 19:e minuten. Frölunda byggde upp ett anfall och bollen kom ut på högerkanten och inlägget var stenhårt in i mitten. Där stod en anfallare som bara kunde styra in bollen i mål. Underläge för Tölö.

Strax därefter var det på väg att bli en än brantare uppförsbacke för Tölö när gästerna fick straff. Straffen var dock närmast usel och gick högt över ribban och Tölö var fortfarande vid liv. Oscar Samuelsson fortsatte att löpa och några minuter innan halvtid så lönade sig allt slit. Han kom loss och borrade in kvitteringen, som stod sig halvleken ut.

– När man löper mycket så kommer det lägen. Ibland ger det utdelning och ibland inte, säger Oscar Samuelsson.

I den andra halvleken bytte Tölö in Viktor Glaerum som länkade ihop försvar och anfall på ett fint sätt och spelet sviktade över till Tölös fördel. Knappt tio minuter in i andra halvlek slog Glaerum en hörna som Oscar Samuelsson nådde högst på och gjorde sitt andra för kvällen. Västra Frölunda jagade kvittering resterande delen av matchen men skapade ingenting på ett hårt kämpande Tölö som tog tre viktiga poäng mot topplaget.

Är det en skräll?
– Nej det kan jag inte säga. Jag tycker det är jämnt i den här serien. Alla lag är duktiga och alla kan slå alla. När vi väl gör det vi ska så är vi starka. När vi krigar i 90 minuter så kan vi slå alla lag, absolut, säger matchvinnaren Oscar Samuelsson.

Tölö klättrar nu till en nionde plats i tabellen och har skapat sig lite andrum ner till nedflyttningsplatserna.


Matchfakta: ?Tölö IF–Västra Frölunda 2–1 (1–1)?0–1 (19), 1–1 (40) Oscar Samuelsson, 2–1 (54) Oscar Samuelsson

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SPORT

Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | SPORT 2024-04-15 KL. 10:14
Sporthelgen i korthet
Premium | SPORT 2024-04-13 KL. 12:09
76-åringen säkrade femte SM-guldet
Premium | SPORT 2024-04-06 KL. 19:30
Plockade sin första poäng i ettan
Premium | SPORT 2024-04-06 KL. 18:30
Onsala föll stort mot Blåvitt

Fler nyheter

MEST LÄSTA SPORT

Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare

Fler nyheter

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.