SPORT 2022-08-18 KL. 11:00

Bergands EM är över för denna gången

Av Eric Andersson

Det blir inget singelspel i huvudturneringen i EM för Filippa Bergand. Kroatiskan Mateja Jeger blev för svår i den avgörande kvalmatchen under tisdagskvällen. Det blev också tidigt respass i dubbelturneringen

Bergands EM är över för denna gången
Filippa Bergand lyckades inte kvala sig in i huvudturneringen i singelspelet. I dubbeln blev det respass i åttondelsfinal, mot ett annat svenskt par. Arkivfoto: Christian Johansson

BORDTENNIS.
Mateja Jeger var numret för stort för Filippa Bergand från Åsa i den avgörande kvalmatchen där en plats i huvudturneringen låg i potten. Efter ett jobbigt första set klev Bergand ut starkt i andra och hade ledningen under långa stunder. Men mot slutet tappade hon och Jeger vann även det andra setet.

I tredje set gick det desto bättre där Filippa Bergand vann med 11–5. Men i det fjärde setet räckte hon inte till och Mateja Jeger vann därmed matchen med 3–1 i set.

– Det var inte riktigt min match. Jag hamnade ofta i underläge men kämpade mig tillbaka. I andra set hade jag 8–5 och hade jag tagit det setet så hade matchen kanske sett annorlunda ut. Men hon var bättre nästan hela tiden. Jag är mer besviken på att jag förlorade min andra match i gruppen, som var en gruppfinal. Jag hade tre matchbollar att gå vidare till huvudturneringen, men lyckas inte ta lägena. Det är skittungt och något jag grämer mig över, säger Filippa Bergand.

Utslagen ur singelspelet alltså och istället fick Filippa Bergand satsa på dubbelspelet tillsammans med Rebecca Muskantor. Som sistaseedade slapp de kvala och spelade direkt 16-delsfinal.

– Det är alltid tufft med kval, så det var skönt att slippa det. Första matchen vann vi med 3–1 och spelade bra, det var starkt av oss. Det är första gången vi spelar tillsammans på väldigt länge och det var jättekul att spela med Rebecca.

Vidare till åttondelsfinal, där ett annat svenskt lag väntade - Linda Bergström och Christina Källberg.

– Det var en speciell och konstig känsla att möta ett annat svenskt par i ett EM. De var klara favoriter, så vi kände ingen press alls. Vi började väldigt bra och vann första setet. Men sen gjorde vi lite för enkla misstag. Hade vi fått en bättre start i andra setet så tror jag vi hade kunnat sätta en större press på dem, säger Bergand.

Källberg och Bergström kunde istället vinna tre raka set och matchen. EM är över för denna gången för Filippa Bergand och det är med blandade känslor som hon lämnade mästerskapet.

– Rent sportsligt är det mest besvikelse. Jag var nära att kvala in i huvudturneringen i singel, men tog inte chansen. Det hänger med en. Så besviken och ledsen, det går inte att komma ifrån. Det var inte min tur, så jag får ta det nästa gång istället.

Däremot gillade hon själva EM-veckan, där flera olika sporter utövades, och att spela i Tyskland.

– EM-veckan är ett nytt koncept som jag hoppas de fortsätter med. Det var skitkul. Det var också roligt att spela i Tyskland, de gillar verkligen pingis. Även om publiken inte hejar på en så uppskattar de sporten och det är roligt och tacksamt som spelare, säger Filippa Bergand.


SENASTE TV-NYHETERNA

”Konst hör hemma i det öppna rummet”
FAMILJ 2022-09-28 KL. 11:00

”Konst hör hemma i det öppna rummet”

Föreningen som vill nå ut med konst och stötta konstnärer

Kungsbacka tappar i ny företagsranking
NYHETER 2022-09-28 KL. 09:17

Kungsbacka tappar i ny företagsranking

Släng-Inge och Inga Svinn på besök
NYHETER 2022-09-28 KL. 08:00

Släng-Inge och Inga Svinn på besök

Detta ska du tänka på med eldstäder
NYHETER 2022-09-28 KL. 07:00

Detta ska du tänka på med eldstäder

Räddningstjänsten utökar satsning på kontroller

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen
HANDBOLL 2022-09-27 KL. 21:57

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum
NYHETER 2022-09-27 KL. 20:30

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum

Klart med fyra nya år för Alliansen
POLITIK 2022-09-27 KL. 15:49

Klart med fyra nya år för Alliansen

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Fler nyheter