Annons

Sökes: pensionerade sjuksköterskor

Imorgon, måndag 16 mars, öppnar Region Halland en egen coronalinje. Allt för att avlasta vårdcentralerna. Telefonen ska bemannas av pensionerade sjuksköterskor. Rekryteringen pågår för fullt.

Vård | 15 Mars 2020 11:09

Region Halland söker pensionerade sjuksköterskor med yrkeslegitimation. En ny regional coronalinje ska öppnas.

FOTO: Pixabay

Lägg telefonnumret 010 – 476 19 18 på minnet. Från och med imorgon, måndag 16 mars, är det dit vi hallänningar ska ringa om vi har frågor om corona.

Startar extra coronalinje

Det är Region Halland som startar extra telefonservice för oroliga och vetgiriga. För att minska telefontrycket hos vårdcentralerna och övriga regionala vårdgivare. Men även för att avlasta de nationella linjerna 1177 och 113 13.

– Det är lätt att alla samtal om corona tränger undan samtal om vanliga sjukdomstillstånd, säger Madelaine Gustafsson, utvecklingsstrateg i närsjukvården i Region Halland till SVT Halland.

Söker legitimerade sköterskor

För att rådgivningen ska vara patientsäker måste den nya telefonlinjen bemannas av legitimerade sjuksköterskor.

De sjuksköterskor som arbetar i den halländska vården behövs dock på sina ordinarie poster. Därför söker nu Region Halland efter legitimerade sjuksköterskor som gått i pension och som kan tänka sig att extraknäcka.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Edit och Lars får äntligen ses igen

Vård Det gick från en dag till en annan. Efter att ha varit gifta i nästan 50 år fick Edit ...

Bränn mysbyxorna på bål

Krönikor Får vi någon värme i år, tror ni? Det är den typen av samtalsämnen vi frusna ...
Annons