Annons

Simundervisning kritiseras

Stoppa simundervisningen! Det bryter mot smittskyddsråden, anser en förälder på Kollaskolan. Men skolledningen håller inte med.

Skola | 19 November 2020 18:00

Kungsbacka badhus.

FOTO: Ann-Kristin Ekman

”Är det sant att barnen ska till simhallen nästa vecka? Om ja, motivera gärna varför med tanke på att de allmänna rekommendationerna är att undvika badhus.”

Så skriver en förälder till ett barn på Kollaskolan i ett mejl till kommunen.  Maria Andersson, chef för hela skolförvaltningen, bekräftar att simundervisningen fortsätter trots corona för att eleverna ska få sina betyg. Det sker i de elevgrupper som umgås i vanliga fall och hon menar att det finns gott om utrymme i det nu stängda badhuset.

Men föräldern är inte nöjd, och menar att det bryter mot de särskilda råden för Halland.

Maria Andersson påpekar dock att råden inte gäller skolan, som får fatta sina egna beslut.

Mer läsning:

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nytt paketrekord när e-handeln fortsätter blomstra

Jobb & Pengar Postnords anställda hann knappt andas ut efter årets Black Friday-rekord och julhandeln, förrän det blev dags fö...

Från hemlig verksamhet till kommunpolis

Familj Efter att i flera år arbetat med underrättelse och haft människosmuggling som ansvarsområde, är det nu det ...

Sjuksköterskenärvaron dras ner

Vård Sjuksköterskebemanningen på Blåvingevägen ska minskas. Det handlar enligt Ann-Helen Svensson, verksamhetschef på kommunen, inte om någon ...
Annons