Vädret idag
Soligt
17°C
Prognos juni 27, 2019
dag
Mestadels soligt
22°C
 

Politikerna skyller på personalen

Norra Halland har i ett antal artiklar belyst situationen inom den kommunala hemtjänsten. Personal går på knäna och vårdtagare får inte de insatser som de betalat för. I gårdagens tidning kommenterade politikerna i nämnden för Vård och omsorg den arbetssituation som uppdagats. Men deras syn på saker var att vittnesmålen var undantagsfall, och att kritiken handlar om att personal inte förstått uppgiften.

 

Christian Hansson (L), vice ordförande:

Han säger att verksamheten är inne i en förändringsprocess, vilket skulle kunna ha gjort att det blivit ett systemfel. Men han har fullt förtroende för förvaltningen och att hemtjänsten fungerar på ett bra sätt. 

– För oss är detta inte något dramatiskt. Mycket ska till för att personalen inte ska få matpaus eller rast, säger han och fortsätter:

– Man kan gå igång på något men så har man inte förstått uppgiften. Bara för att man har kritik betyder inte det att man har rätt, men man har rätt att yttra sin kritik.

 

Marianne Kierkemann (M), ordförande:

– Jag är övertygad om att det finns personal inom hemtjänsten som är missnöjda med sin arbetssituation. Men det finns också många som inte känner igen sig och som är rätt förbannade över det som skrivs, säger hon.

Hon anser att Norra Hallands artiklar om hemtjänsten är missvisande, och gör det ännu svårare för kommunen att rekrytera ny personal.

– Det skapar en oro som inte är bra för våra pensionärer, säger hon.

Hon är övertygad om att förvaltningen jobbar kontinuerligt med arbetsmiljön och betvivlar att enhetscheferna inte skulle vilja ta tag i eventuella problem som uppstår. 

– Man kan påstå precis vad som helst, jag kan aldrig gå tillbaka och fråga de som påstått saker för de vill ju inte synas, säger hon.

 

Johan Tolinsson (S), andre vice ordförande:

Han ser allvarligt på det som har framkommit i granskningarna av hemtjänsten.

– Det är allvarligt om det stämmer, och jag utgår från att det stämmer. Om kunder inte fått de bistånd som de har beviljats då måste det rättas till direkt, säger han.

Han är övertygad om att frågan nu kommer att tas upp för diskussion under nämndens nästa sammanträde som är den 16 maj. Och om det moderata styret inte tar upp det, kommer Socialdemokraterna att göra det, menar han.

 

 

Läs hela artikeln i tidningen. Mer från granskningen hittar du här:

 

 

Caroline Holmgren

Nils Jönsson

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

  1. Jonas Abrahamsson
    maj 9th, 2018 11:11

    Dessa kommentarer från våra kära folkvalda är väl endast ytterligare ett bevis på hur fjärran från verkligheten dom egentligen är. Åk ut i verkligheten och jobba med dom i en månad eller så (inte bara en dag) så kanske dom kommer lite till insikt om verkligheten och inte bara siffror och ord på papper.

    Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 25 juni

Kl 10.30 Dramatiserad barnvisning på Tjolöholms slott. 

Kl 12–13.30 Tisdags-träff i Varlakyrkan. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 19-20 Sommargympa på gräsmattan bakom församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 26 juni

Kl 11–12.30 Senior i Kungsbacka/träffpunkterna anordnar bingo på Mötesplats...

Läs Mer

Så här funkar eNH!