Annons

Politikerna skyller på personalen

Norra Halland har i ett antal artiklar belyst situationen inom den kommunala hemtjänsten. Personal går på knäna och vårdtagare får inte de insatser som de betalat för. I gårdagens tidning kommenterade politikerna i nämnden för Vård och omsorg den arbetssituation som uppdagats.
Nyheter | 09 Maj 2018 10:21

Norra Halland har i ett antal artiklar belyst situationen inom den kommunala hemtjänsten. Personal går på knäna och vårdtagare får inte de insatser som de betalat för. I gårdagens tidning kommenterade politikerna i nämnden för Vård och omsorg den arbetssituation som uppdagats. Men deras syn på saker var att vittnesmålen var undantagsfall, och att kritiken handlar om att personal inte förstått uppgiften.

 

Christian Hansson (L), vice ordförande:

Han säger att verksamheten är inne i en förändringsprocess, vilket skulle kunna ha gjort att det blivit ett systemfel. Men han har fullt förtroende för förvaltningen och att hemtjänsten fungerar på ett bra sätt. 

– För oss är detta inte något dramatiskt. Mycket ska till för att personalen inte ska få matpaus eller rast, säger han och fortsätter:

– Man kan gå igång på något men så har man inte förstått uppgiften. Bara för att man har kritik betyder inte det att man har rätt, men man har rätt att yttra sin kritik.

 

Marianne Kierkemann (M), ordförande:

– Jag är övertygad om att det finns personal inom hemtjänsten som är missnöjda med sin arbetssituation. Men det finns också många som inte känner igen sig och som är rätt förbannade över det som skrivs, säger hon.

Hon anser att Norra Hallands artiklar om hemtjänsten är missvisande, och gör det ännu svårare för kommunen att rekrytera ny personal.

– Det skapar en oro som inte är bra för våra pensionärer, säger hon.

Hon är övertygad om att förvaltningen jobbar kontinuerligt med arbetsmiljön och betvivlar att enhetscheferna inte skulle vilja ta tag i eventuella problem som uppstår. 

– Man kan påstå precis vad som helst, jag kan aldrig gå tillbaka och fråga de som påstått saker för de vill ju inte synas, säger hon.

 

Johan Tolinsson (S), andre vice ordförande:

Han ser allvarligt på det som har framkommit i granskningarna av hemtjänsten.

– Det är allvarligt om det stämmer, och jag utgår från att det stämmer. Om kunder inte fått de bistånd som de har beviljats då måste det rättas till direkt, säger han.

Han är övertygad om att frågan nu kommer att tas upp för diskussion under nämndens nästa sammanträde som är den 16 maj. Och om det moderata styret inte tar upp det, kommer Socialdemokraterna att göra det, menar han.

 

 

Läs hela artikeln i tidningen. Mer från granskningen hittar du här:

 

 

Caroline Holmgren

Nils Jönsson

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

  • Dessa kommentarer från våra kära folkvalda är väl endast ytterligare ett bevis på hur fjärran från verkligheten dom egentligen är. Åk ut i verkligheten och jobba med dom i en månad eller så (inte bara en dag) så kanske dom kommer lite till insikt om verkligheten och inte bara siffror och ord på papper.

Läs Även

Kungsbackabo ny stor-vd hos Stordalen

Jobb & Pengar Som mångårig chef inom Petter Stordalens hotellimperium är han redan en profil i den skandinaviska hotellbranschen. Nu tar ...

Fritagen ännu på fri fot

Blåljus Den man som fritogs från sin placering vid Fagared i samband med en bevakad permission i Kungsbacka är ännu ...

Debatt: Varför är det så svårt att få hjälp?

Debatt Nu är jag uppriktigt förbannad! Varför? Jo för att jag har blivit nekad vuxenpsykiatrisk mottagning (VPM) två ...
Annons