NYHETER 2022-02-08 KL. 08:15

Protest av facket

Av Henrik Laurén

Medlemmar i Göteborgs Lokala Samorganisation (LS), gjorde på söndagen en protest mot byggföretaget Gilo som man anser kringgår regler och smiter undan ansvar.

Protest av facket
– Det måste komma fram hur vissa byggföretag smiter undan sitt ansvar, säger Pär Hagander (tv), Emil Broberg och Mattias Isaksson vid fackföreningen SAC Syndikalisternas avdelning i Göteborg. Bilden tagen vid Gnejsvägen i Kolla.

TV-klipp och nyheter

Aktionen skedde vid Diabasvägen och Gnejsvägen i Kolla parkstad, ett nytt bostadshus med byggfel och ekonomiska problem bakom fasaderna. (Se artikel intill)
Pär Hagander, Emil Broberg och Mattias Isaksson delade ut flygblad och pratade med folk i kvarteret.
– Vi vill informera om situationen, om företag som vägrar ta sitt ansvar. Det här är ett problem runt bygget i Kolla men är en fråga för hela Sverige. Man ser liknande på byggen överallt, säger Emil Broberg.
– Vissa byggföretag tar inte ansvar, till exempel genom att inte betala ut löner till folk de haft i arbete. Det här är ett klassiskt mönster, en del företag gör allt för att smita undan. Även om det handlar om ekonomiska frågor och konkurs finns det lagar som ska gälla, säger Broberg.
LS är en lokalavdelning inom fackföreningen SAC Syndikalisterna. Byggföretaget Gilo menar att anklagelserna är feltaktiga, och att det är en underentreprenör till dem som inte betalat.

Läs mer: Misstänkt fusk vid stora byggprojekt

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.