Kinesiskt fokus för nya restaurangen
Av Embla Starke Sundén
Min Restaurang öppnade på prov den 18 juli. Under provperioden tar köket fram en meny till den riktiga öppningen den 28 juli.
– Jag vill att maten och menyn ska vara helt perfekt till öppningen, förklarar Min Li, ägaren av Min Restaurang.
Min Li. Foto: Embla Starke Sundén
I Kina har Min Li ägt en mängd restauranger i olika städer. Hon arbetade i restaurangbranschen i 18 år innan hon slutligen sålde restaurangerna 2009. Sedan åtta år tillbaka bor hon i Sverige. För tre år sedan kom hon på idén om att öppna en kinesisk restaurang i Kungsbacka. Nu är det öppningsdags.
– Det finns många restauranger i Sverige som serverar en mix av asiatisk mat. På Min Restaurang vill jag servera traditionell kinesisk mat. Det finns så många delar av det kinesiska köket som svenskar inte vet om, förklarar hon.
Efter att ha bott i Sverige några år började Min sakna den kinesiska maten. Hon trivdes bra i Kungsbacka och kände att det fanns en plats för en kinesisk restaurang.
– Jag hoppas att maten ska uppskattas av de som inte ätit så mycket kinesisk mat förut och av de som bott i Kina och saknar maten där. Det vore roligt att introducera det kinesiska köket för fler, säger Min.
Satsningen görs i de lokaler där Gourmet Korv tidigare hade sin verksamhet.