NYHETER 2022-08-01 KL. 19:00

De väljer Kungsbacka under hela sommaren

Av Johanna Simonsson

På gräset framför sin husvagn sitter Björn Karlsson och njuter av solstrålarna när de letar sig fram bland molnen. Han är en av många som letat sig till Åsa Camping denna sommar.
– Det är en sån frihet att åka runt och jätteroligt att fler campar på hemmaplan, säger han.

De väljer Kungsbacka under hela sommaren
HÄRLIGT. Björn Karlsson, en av camparna på Åsa Camping & Havsbad, tycker det trånga husvagnslivet är mysigt. FOTO: JOHANNA SIMONSSON

TV-klipp och nyheter

Tidigare i dag berättade Norra Halland om det ökade intresset för att campa och besöka gästhamnar i Kungsbacka. Här träffar vi en av familjerna som njuter av sommaren i vår del av landet.

Björn och hans fru Monika Karlsson har rest från Söderköping och har märkt av att det är fullt på många campingar i år.
– Vi skulle egentligen till Göteborg och Västra Götaland, men det var fullt överallt. Då började vi ringa runt och till slut fick vi veta att det kanske gick att lösa här. Så vi åkte hit och till slut fick vi plats för natten. Vi hoppas kunna stanna här fyra nätter, men vi får se.
De har haft husvagn i många år och Björn trivs med campinglivet.
– Det är så behagligt och kravlöst. Att äta frukost i husvagnen är kanon. Det är trångt men väldigt mysigt. Sen är det så kul att träffa nya människor och få höra olika dialekter, säger han.

Barnvänligt
Medan Björn och Monika gör planer för att åka in till centrala Kungsbacka, springer ett barn över gräsmattan, med sin mamma tätt efter sig. Barnet är tvååriga William och mamma Angelica Berntsson lyfter upp honom i famnen medan de skrattar. De bor på Tjörn och är här minst en vecka varje år.
– Det är så barnvänligt här. Det är nära till havet och finns väldigt fina promenadstråk. Detta är vårt favoritställe på västkusten.


Angelica Berntsson och tvååriga William anlände till campingen på onsdagen och planerar att stanna en vecka.


När molnen ger vika för solen skiner den rakt på en altan, där Tom Rasmussen sitter. Bredvid förtältet står hans fru Anneli vid diskhon. De är säsongsgäster och har samma husvagn från mitten av april till mitten av september.
– Förr drog vi husvagn men vi hamnade ändå alltid här. För fem år sedan bestämde vi oss för att bara vara här, säger Tom.
– Det är som en stuga. Det är skönt att byta miljö och det är väldigt nära till affärer och till tåget om man vill göra dagsutflykter.
I år har familjen slagit rekord i hur mycket det varit här.
– Vi har bara åkt hem några gånger. Jag älskar husvagnslivet! Det är inga måsten, man kan bara vara och göra precis vad man vill.


Anneli och Tom Rasmussen tillsammans med Tindra. De är säsongsgäster och bor på Åsa Camping nästan halva året.TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.