NYHETER 2023-03-02 KL. 08:05

300 nya bostäder ska bli verklighet i Åsa

Av Ronny Karlsson

Närmare 300 nya bostäder ska det bli i Åsa när West Estate och Kynningsrud Bostäder samarbetar. I projektet finns även planer på en ny livsmedelsbutik.

300 nya bostäder ska bli verklighet i Åsa
Cirka 300 nya bostäder ska det bli i det nya bostadsområdet i Åsa. Foto: Pressbild.

Det händer mycket på kort tid när det gäller Åsas expansion. Nyligen kunde Norra Halland avslöja att Eksta vill bygga 240 nya bostäder i Stockalid, nära tågstationen.

Nu är det West Estate och Kynningsrud Bostäder som presenterar sina framtidsplaner. Då handlar det om området på andra sidan tågstationen, nära rondellen vid den norra infarten till Åsa.
Totalt är planen att bygga närmare 300 bostäder där, och det ska bli en blandning av småhus och flerfamiljshus. Arbetet med detaljplanen ska inledas under året.
– Vi ser en stark efterfrågan från både kungsbackabor och göteborgare att flytta till eller inom Åsa. De goda pendlingsmöjligheterna och möjligheten till ett aktivt liv nära hav och natur gör att orten upptäcks av allt fler. Vi ser fram emot att få utveckla Åsas nya område och skapa attraktiva boenden för generationer framåt, säger Anna Brolin på West Estate i ett pressmeddelande.

I området ska det även planeras in en livsmedelsbutik, samt annan service. Det nya bostadsområdet kommer dessutom att ligga granne med Ölmevallaskolan, som ska byggas nära rondellen och vara klar 2026. Där ska det finnas plats för cirka 500 elever.
– Vi tror mycket på Åsa och ser verkligen fram emot att starta upp planläggningen av projektet, säger Olof Olausson, vd för Kynningsrud Bostäder.

Även kommunalrådet Lisa Andersson (M) uttalar sig positivt i pressmeddelandet.
– Från kommunens sida ser vi väldigt positivt på utvecklingen i Åsa. Orten är högt prioriterad för oss och vi ser med tillförsikt på vad det nya området kan tillföra invånarna både lokalt och för kommunen i stort, säger hon.

Det pågår också en dialog om att skapa ett livsstilsboende för seniorer inom området. Där ser man en stor efterfrågan på bostäder med stor bekvämlighet och service.

Läs också:
Derome vill bygga ny stadsdel i FjäråsSENASTE TV-NYHETERNA

MSB lanserar krissida för barn
NYHETER 2023-03-24 KL. 18:00

MSB lanserar krissida för barn

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen
BLÅLJUS 2023-03-24 KL. 15:55

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen

Inga tåg till Göteborg på två månader
NYHETER 2023-03-24 KL. 14:00

Inga tåg till Göteborg på två månader

Stjärnan om elitidrotten:
SPORT 2023-03-24 KL. 11:45
Premium

Stjärnan om elitidrotten: "Det är mycket ångest"

✔ Den trasiga uppväxten ✔ Drivkrafter ✔ Vad hon vill uppnå

Årets småhus utsett – priset till Fjärås
NYHETER 2023-03-24 KL. 09:40

Årets småhus utsett – priset till Fjärås

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

BLÅLJUS 2023-03-25 KL. 09:54
Ballonger och sparkar
Premium | ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:23
Tränaren om framtiden: "Vi får se"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.