Annons

Nu slår nya Valand upp portarna

På fredagen satte inflyttningen igång. Nu öppnas dörrarna till Valands promenad 3, med P-hus, kontor, och butiksytor.
Nyheter | 17 Maj 2019 11:23

Penthouse. Jessica Wikestam och Gustav Olofsson från Aranäs visade stolta upp nya fastigheten Valands promenad 3. Foto: Daniel Blomqvist

 

 

På fredagen satte inflyttningen igång. Nu öppnas dörrarna till Valands promenad 3, med P-hus, kontor, och butiksytor.

– Kul med så starka hyresgäster, säger Jessica Wikestam från Aranäs.

 

De flesta ytor står fortfarande tomma. Men på några av planen råder full aktivitet. Hos advokatbyrån Elison Wahlin jobbar inredarna febrilt, och i Handelsbankens lokaler fixas och donas det inför snar öppning.

– Vi öppnar redan på måndag. Det känns fantastiskt. Dels lokalerna i sig, men även att det blir ett nytt arbetssätt för oss. Det är ett jättesteg, säger Anders Blomqvist, kontorschef på Handelsbanken.   

 

Jessica Wikestam från Aranäs välkomnar Anders Blomqvist och Fredrik Johnson, kontorschef respektive företagsrådgivare, på Handelsbanken. Foto: Daniel Blomqvist

 

Men det blir mer än bara kontorsverksamhet i den nya byggnaden.

– Ungefär 75 procent av lokalerna är uthyrda i nuläget. Förutom kontor har vi även fyra butikslokaler varav två kommer att bli restauranger. Bland annat flyttar I Love Pizza in nu, säger Gustav Olofsson som är kommersiell förvaltare på Aranäs.

 

När öppnar p-huset för allmänheten? 

– Det kommer att öppna inom kort. Det ska installeras en del saker först innan det är helt klart, men inom de närmaste veckorna hoppas vi, säger Jessica Wikestam. 

 

Huset, som är ritat av Kanozi arkitekter, är tänkt att bli första steget i en ny sammanbindande länk för Kungsbacka stad, menar Jessica Wikestam och Gustav Olofsson.

 

– Valands promenad här utanför ska ju länka samman centrum med området runt Kungsmässan. Och vi vill se till helheten i Kungsbacka. Inflyttningen är fortsatt stor, och vi måste bygga ut centrum för att kunna fortsätta attrahera. Det finns även tydliga kulturaspekter med i tänket, bland annat konst i gatumiljö, säger Jessica Wikestam.

 

– Vi känner att mixen är väldigt viktig. Vi vill bygga en stad som attraherar alla och ha ett centrum som ska vara levande hela dygnet, säger Gustav Olofsson.

 

Läs mer i tisdagens Norra Halland. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Klart för skolstart hos Västtrafik

Trafik Läget inför skolstarten är under kontroll i Kungsbacka. Kollektivtrafiken är coronasäkrad. Det meddelar Västtrafik ikväll....

Debatt: Hur kan man tillåta mopedbilar?

Debatt Efter krocken mellan en polisbil och en mopedbil i Stockholm söndag morgon kan man inte undgå att reflektera över ...

Elfel skapar förseningar i tågtrafiken

Trafik Tågtrafiken dras just nu med förseningar. Orsaken är ett elfel.Felet, som gav sig till känna klockan 16.56, ...
Annons