Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • Nej till vaccin skapar ilska

  Tisdagens artikel i Norra Halland om att personal inom äldrevården i Kungsbacka tackat nej till vaccin mot covid skapade reaktioner. Redan samma dag lämnade organisationen Posam in en skrivelse till kommunen med krav på omplacering.
  – Vi värnar de vars röster inte hörs, säger Posams ordförande Bo Eriksson.

  Nyheter | 21 Januari 2021 14:33

  Känslorna svallar efter Norra Hallands nyhet om att 26 procent av vårdpersonalen inom kommunens äldrevård ratar vaccinet.

  FOTO: Pixabay

  Att så stor andel som 26 procent av personalen inom Kungsbackas äldrevård tackat nej till vaccin rör upp känslor. Efter Norra Hallands artikel En fjärdedel ratar coronavaccinet, reagerade Pensionärernas samorganisation (Posam), omgående och med bestörtning över nyheten. I en skrivelse till kommunen poängterar de vikten av att alla boende samt de som får hemsjukvård eller har hemtjänst, ska kunna vara helt skyddade samt känna sig trygga. 

  – Ja när vi såg att över 25 procent av personalen inte ville ha vaccinet kände vi att det här är inte bra. Vi vill värna de boende och de som har hemtjänst. Man ska kunna känna sig 100 procent trygg, det är vår huvudsakliga poäng, säger Bo Eriksson från Posam. 

  I skrivelsen uppmanar Posam ”med kraft” förvaltningen för vård och omsorg att se till att skydda de äldre genom att se till att personalen har ett fullgott skydd. Alternativt bör omplacering ske, skriver Posam. 

  – Ja det är en synpunkt vi har. Vi vet att man inte kan tvinga människor att vaccinera sig, men då får man istället jobba med personalplanering för att skydda de äldre. Vi vill värna de vars röster inte alltid hörs, säger Bo Eriksson. 

  I skrivande stund har Posam ännu inte fått någon återkoppling på skrivelsen från kommunen.

   Läs mer om vaccinet och processen med vaccinering i fredagens Norra Halland. 

  Läs även: 

  En fjärdedel ratar coronavaccinet

  Skärpta krav på munskydd i Halland

  Kronprinsessparet ringde upp Kungsbacka

  Delvis distansundervisning för högstadiet

  Regeringens coronabesked

   

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Debatt: Växande stad behöver fler mötesplatser

  Debatt Kungsbacka kommun växer och det behövs fler bostäder, men en växande stad behöver också fler ...

  Vaccination för alla kan dröja till augusti

  Vård Halvårsmålet ligger fast, men om vaccinprognosen inte ändras kommer alla hallänningarna inte ha fått sin andra ...

  Student-utspring i fyra dagar

  Skola Covid-19 gör att studentfirande blir annorlunda även i år. De nyblivna studenterna kommer få springa ut under totalt fyra ...
  Annons