Annons

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av skolans verksamhet.

Vård | 20 Januari 2021 07:25

Högstadieeleverna i Kungsbacka fick inleda vårterminen med distansundervisning. Beslutet upphör på torsdag. Vad det gäller gymnasieskolan upphör de nationella rekommendationerna om distansundervisning den 24 januari, men Folkhälsomyndigheten kommer lämna besked vid sin presskonferens på torsdag.

Anpassad undervisning

Oavsett Folkhälsomyndighetens besked på torsdag finns det möjlighet för både högstadiet och gymnasiet att använda sig av växelvis undervisning, en del på plats en del på distans.

I Halland har skolorna fattat beslut om att det finns behov för fortsatt anpassning av verksamheten, utifrån rådande smittläge.

Samtliga kommuner planera för delvis distansundervisning för årskurs 7-9 och gymnasieskolorna. Det är upp till varje kommun att fatta beslut vilka skolor och årskurser som omfattas, samt vilken tidsperiod som gäller.

Beslut ikväll

Under onsdag kväll kommer Kungsbacka fatta beslut om hur den växelvis undervisningen ska genomföras. Information till elever och vårdnadshavare kommer ut på torsdag.

– -Det här är en nödvändig åtgärd just nu och våra lärare är rustade för uppgiften men det bästa för eleverna kunskapsinhämtning och mående är att vara på plats i skolan, säger Maria Andersson, skolchef Förskola & Grundskola.

Läs mer:

Coronaläget i Halland 

Fjärdedel av äldrepersonal ratar coronavaccin

Sjukresa för att ta covidvaccin gratis

Ny promenad-app skapar möten i pandemin 

Många covidsjuka inlagda – men fallen minskar

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hårdare lokala regler mot smittspridning i Halland

Vård I flera veckor var smittspridningen hög men stabil, nu varnar Region Halland för den oroande ökningen. Därfö...

Överskott för Vård- och omsorg trots ökade kostnader

Vård Förvaltningen för Vård och omsorg gick in i 2020 med ett sparbeting och kom ut med ett överskott. ...

Yrkeshögskolan läggs ner

Skola Kommunens yrkeshögskola läggs ner. Trots marknadsföring har det varit för få sökande och skolan har ...
Annons