KONST 2020-11-17 KL. 20:00

Ny utställning utan besökare

Pandemin låser nu in konsten. Åtminstone i fysisk bemärkelse. Den pågående utställningen i Konsthallen går enbart att se digitalt.
– Det är nog bra även om jag själv är väldigt odigital, säger skulptören Kerstin Hedström som ställer ut tillsammans med fjäråsbon Håkan Lager.

Ny utställning utan besökareKonsthallen är stängd för besökare på grund av den nya coronavågen, och så kommer det att förbli närmsta tiden. Ändå var det vernissage för en ny utställning i lördags.

– Utställningen kommer att göras tillgänglig digitalt. Vi ska fotografera och spela in filmer som vi lägger ut i sociala medier, en del där vår utvecklare Birgitta Nyström är med och gör nedslag i utställningen. I våras provade vi med livesändningar men så kommer det inte att bli nu, förklarar Anna Ryman Bruks.

Som det ser ut i nuläget är konsthallen stängd till den 24 november, men det kan bli förlängt.
– Vi följer samma råd och restriktioner som övriga Halland. Men ja det är hårda restriktioner just nu, fortsätter Anna Ryman Bruks.

Återanvänt gammal konst


Kontrasten mellan det analoga och digitala blir tydlig när konstnären och skulptören från Luleå, Kerstin Hedström, beskriver sitt verk ”Allt det som vi lämnade kvar efter oss”.

– Det är inspirerat av ett smärtsamt uppbrott och skapat av saker i silver som jag samlat på mig. Silver är för mig vackrare än guld. Jag jobbar mycket med återbruk, och här är det allt från saker jag hittat på loppisar till saker jag fått. En del av verket är dessutom även återanvänt från ett konstverk som jag ställde ut för snart 20 år sedan, berättar Kerstin Hedström.


”Det symboliserar värdefulla saker som vi inte längre har”. Kerstin Hedströms verk ”Allt det som vi lämnade efter oss” består av glas och föremål i silver. Foto: privat


Hur tänker du kring att det nu endast kan ses via digitala kanaler?
– Ja… det är nog bra, även om jag själv är väldigt odigital. Jag har aldrig sett konst på det sättet men det är ju bra att man kan göra det. Tills vidare kan vi bara vänta på bättre tider.

Tredje utställningen under corona


Fjäråskonstnären Håkan Lager berättar att det är tredje gången i år som han ställer ut under coronapräglade förhållanden.

– Det borde kanske ha gått att lösa annorlunda. På vissa utställningar har de haft så att man har släppt in ett begränsat antal besökare. De har fått med sig brickor in, och när de går ut lämnar de ifrån sig dem och då kan nästa kliva in.


”Vi rör oss i tid som varit och som är”, skriver Håkan Lager i presentationen av sin utställning Förgänglighet. Foto: privat


Utställningen är både delad och separat, men med gemensamma trådar i temat, enligt Anna Ryman Bruks. De samlade akvarellmålningar som mångårige illustratören Håkan Lager visar går under titeln ”Förgänglighet”.

– Jag är skolad under 70-talet när färg och form var ledorden. Akvarell började jag med efter att jag tillbringat tid vid Medelhavet 1998. Man pratar ofta om hur ljus och färger skiljer sig åt, men jag vet inte… jag har fantastiskt Skagenljus där jag bor tack vare fjorden.

Information om hur och var man hittar utställningen i den digitala världen kommer att ske via konsthallens hemsida samt genom information till skolor i kommunen.

Mer läsning:

Digitala pepparkaksbyggen i år

Statsministern: Maximalt åtta personer får samlas

 

Tjolöholm dukar upp inför julen
NYHETER 2021-11-27 KL. 18:00

Tjolöholm dukar upp inför julen

Kökschef Jerker Andersson serverar hemlagad och lokal mat

SENASTE TV-NYHETERNA

Klassens nalle på resa i Europa
NYHETER 2021-11-27 KL. 10:00

Klassens nalle på resa i Europa

KULTUR & NÖJE 2021-11-26 KL. 19:00

"Jag är queen of fucking everything"

Jonas Gardell intar Kungsbacka teaters scen

Humor i fokus på teatern i vår
KULTUR & NÖJE 2021-11-26 KL. 17:00

Humor i fokus på teatern i vår

Rekordmånga evenemang väntar efter pandemin

Krönika: När blir det ordning på bamba-kaoset?
ÅSIKTER 2021-11-26 KL. 15:00

Krönika: När blir det ordning på bamba-kaoset?

Missar skolan varje dag - svårt hitta en lösning
NYHETER 2021-11-26 KL. 11:39

Missar skolan varje dag - svårt hitta en lösning

Hemmasittare ett svårt dilemma

Åsasonen Omar Rudberg klar för Melodifestivalen
KULTUR & NÖJE 2021-11-26 KL. 09:17

Åsasonen Omar Rudberg klar för Melodifestivalen

Elever får vänta på vaccin till nästa år
NYHETER 2021-11-26 KL. 06:40

Elever får vänta på vaccin till nästa år

Jenefeldts sköna avgörande
BANDY 2021-11-25 KL. 21:41

Jenefeldts sköna avgörande

Frillesås segrade mot Vetlanda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Har du den bästa Lussekatten?

Har du den bästa Lussekatten?

Kattbilderna strömmar in till redaktionen. Men även du har fortfarande möjlighet att vara med och tävla i Lussekatten.