Annons

Kapareskolan stänger efter covid-utbrott

Från och med på måndag införs fjärr- och distansundervisning på Kapareskolan, efter ett utbrott av covid-19.
– Det är ett 20-tal personer sjuka, merparten av dem elever, säger Carl-Daniel Cregård, en av skolans två rektorer.

Skola | 27 November 2020 14:22

Sammanlagt finns det 560 elever och 65 personal på skolan. Beslutet om att införa fjärr- och distansundervisning fattades av nämnden för För- och grundskola, förvaltningen samt Smittskydd i Halland, efter en tid med sjukdom på skolan.

– Det finns en del som fortfarande väntar på provsvar eller tid för att kunna provtas, så vi vet inte exakt hur många som egentligen är smittade, säger Carl-Daniel Cregård.

Olika åtgärder

Skolan har infört ett antal åtgärder, för att minska risken för smittspridning. Till exempel har alla på skolan blivit hänvisad en specifik av skolans fyra entréer, alla gemensamma samlingar och sporter är inställda, de anställdas möten har flyttats till nätet och gemensamma fikastunder tagits bort.

– Vi har varit tråkiga chefer där och uppmanat personalen att inte använda personalrummen i onödan, säger Carl-Daniel Cregård.

De lärare som har fasta klassrum har också uppmanats att stanna kvar där för att göra sitt planeringsarbete, istället för att använda sina egna arbetsrum, där det kan finnas upp till fem skrivbord.

– Samtidigt ser våra lokaler ut som de gör och både elever och lärare måste gå mellan olika lektioner. Så visst finns det en trängselsituation på de allmänna uppehållsytorna, men vi försöker hantera den så gott vi kan säger Anders Svensson, rektor.

Nytt beslut efter en vecka

Beslutet om fjärr- och distansundervisning gäller i första hand till slutet av nästa vecka. Sedan fattas ett nytt beslut beroende på hur situationen ser ut.

– Det är klart att det här blir en omställning för både elever, personal och vårdnadshavare. Men vi ligger som tur är hyfsat långt fram och har en fungerande digital infrastruktur. Våra elever går också i årskurs sju till nio. Det gör det lättare än om de varit yngre, säger Anders Svensson.

 

Läs mer: 

Coronaläget i Halland

Distansundervisning på Kollaskolan

Coronabesked om skolorna – kan bli distansundervisning

 

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nytt paketrekord när e-handeln fortsätter blomstra

Jobb & Pengar Postnords anställda hann knappt andas ut efter årets Black Friday-rekord och julhandeln, förrän det blev dags fö...

Sjuksköterskenärvaron dras ner

Vård Sjuksköterskebemanningen på Blåvingevägen ska minskas. Det handlar enligt Ann-Helen Svensson, verksamhetschef på kommunen, inte om någon ...

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...
Annons