Annons

Distansundervisning på Kollaskolan

Efter upprepade fall av covid-19 bland personalen inför nu Kollaskolan distansundervisning för 100 elever på lågstadiet.

– Vi måste bryta smittkedjan, säger förvaltningschef Maria Andersson.

Skola | 24 November 2020 16:28

Under perioden 25 november till 1 december får elever vid avdelningen Skärgården på Kollaskolan F-3 undervisning på distans. Fritidshemmet är stängt. I de fall elevens samtliga vårdnadshavare arbetar i samhällsviktig verksamhet finns särskild personal för undervisning och omsorg.

– Vi har under en period haft upprepade fall av smittad personal. Det har blivit som en “stafett” och vi måste bryta smittkedjan, säger skolchef Maria Andersson.

Det handlar alltså inte om akut personalbrist som det gjorde tidigare i år i Åsa. Flera av dem i personalen som varit sjuka är tillbaka igen, så det handlar om ett par i taget som drabbas. Även några av barnen har konstaterats smittade.

– Vi har daglig kontakt med Smittskyddsenheten i Region Halland för att följa smittspridningen på våra skolor. Eftersom det varit en ansamling av fall har vi nu fått rekommendation att pausa verksamheten en vecka för att se om det får effekt, säger Maria Andersson.

Ringer runt

Det innebär att alla elever som kan ska stanna hemma från imorgon den 25 november fram till och med den 1 december. Under eftermiddagen får vårdnadshavarna besked genom att lärarna ringer runt och uppmanar dem att läsa en mer detaljerad information på Vklass.

Eleverna som är hemma kommer att få instruktioner och uppgifter från sin lärare. Elever som behöver komma till skolan kommer enbart att vara i Skärgårdens lokaler.

De yngre eleverna kommer främst att få sin distansundervisning genom att skolan skickar med dem böcker och material hem och berättar vad som ska genomföras för vårdnadshavarna via Vklass.

Ny bedömning 30 november

En bedömning om klasserna ska öppna upp igen efter det eller förlänga sin stängning görs den 30 november. Det formella beslutet tas av nämnden för Förskola och grundskola och är i enlighet med en förordning som kallas Förordning (2020:115) om utbildning på skolområdet och annan pedagogisk verksamhet vid spridning av viss smitta.

– Vi har återkommande kontakt och uppföljning med smittskydd Halland och finns behovet enligt dem att göra ytterligare åtgärder på skolan kommer vi naturligtvis genomföra dessa, säger Maria Andersson.

Läs mer om smittan:

Skärpta råd

Coronaprover försenade

Flera fall i Hanhals

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nytt paketrekord när e-handeln fortsätter blomstra

Jobb & Pengar Postnords anställda hann knappt andas ut efter årets Black Friday-rekord och julhandeln, förrän det blev dags fö...

Från hemlig verksamhet till kommunpolis

Familj Efter att i flera år arbetat med underrättelse och haft människosmuggling som ansvarsområde, är det nu det ...

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...
Annons