14 Maj 2020 13:04 | Stefan Pettersson

Ett mord är ett för mycket och alla mord är tragiska. Men det som hände i Borgås under julhelgen får mig att må extra illa. Hur kan det gå så långt att en före detta sambo skjuter en kvinna till döds med fyra hagelskott? Det låter som en avrättning i en actionfilm – men det var tyvärr vad som hände under julhelgen, i vår kommun.

Gått på djupet

En av våra reportrar har gått på djupet i förundersökningen och det är läskig läsning. Familj och vänner till den dödade kvinnan berättar samstämmigt om en lugn och sansad man. Tystlåten och snäll. Mannen beskriver dessutom den mördade kvinnan som sitt livs kärlek: Hon är den enda jag älskat. Och ändå skjuter han sönder en dörr för att ta sig in i huset och avrättar sedan kvinnan med fyra skott. Det går nästan inte att ta in hur sjukt och otäckt det är.

Går inte att blunda

Du som läsare kanske undrar över varför vi skriver om det här? Helt enkelt för att vår uppgift är att skildra vad som händer i kommunen. Allt är tyvärr inte trevligt. En del saker är fruktansvärda och extremt otrevliga. Men det går inte att blunda för det otäcka. Texten innehåller en del obehagliga detaljer som vi valt att publicera. Men vi har också utelämnat otäcka detaljer som får stanna i förundersökningen.

Tappade matlusten

Jag hoppas att du läser texten om den tragiska händelsen, men kanske inte till frukosten. För jag tappade matlusten när jag läste texten. Och avslutningsvis, skicka en tanke till familj och vänner som har förlorat en medmänniska.

Läs också:

Hon ville separera – sköts ihjäl