Nyförvärven har strömmat till. Åtta nya är klara för KDFF – den senaste i raden är en gammal bekanting. Den tekniska mittfältaren Ida Strömblad vänder hem.


 


FOTBOLL. 20-åriga Ida Strömblad fick den gångna säsongen helt spolierad på grund av en axelskada. Hon hade lämnat Kungsbacka DFF för allsvenskan och IFK Kalmar men skadan uppkom redan i seriepremiären. I september opererades hon och rehabiliteringen pågår fortfarande.


– Det ser bra ut, men jag har någon månad kvar, säger hon.  


Men seriepremiären ska inte vara i fara?


– Inte som det ser ut nu.


Hur känns det att vara tillbaka?


– Det känns väldigt roligt. Jag är väldigt revanschsugen. Jag fick inte min chans i högsta serien på grund av skadan.  


I år ska du ta den?


– Förhoppningsvis.


Tidigare har den kreativa mittfältaren även lirat innebandy i Onsala IBK. Men där går det inte att göra en comeback på grund av axeln.


– Tyvärr, hur mycket jag än hade önskat.En annan med KDFF-bakgrund som kritat på är Pernilla Milton. 2017 var hon den förväntade skyttedrottningen men hon lämnade för allsvenskan utan att göra en enda seriematch. Efter två skadedrabbade år är hon tillbaka i orange.Det har rasslat till på inkontot för KDFF. Förutom nämnda duo är den 27-åriga försvararen Sanna Porali klar efter att ha imponerat på sitt provspel, målvakten Moa Öhman ansluter från Piteå IF DFF och dessutom har föreningen värvat den finska landslagsspelaren Jenny Danielsson. 24-åringen med 19 A-landslagsmatcher innanför bältet kan spela både som anfallare och mittfältare.


– En duktig länkspelare som både är vass i rollen som avslutare och som framspelare, säger tränaren Henrik Korhonen till klubbens hemsida.  Fakta: Klara nyförvärv


Ida Strömblad, Pernilla Milton, Sanna Porali, Jenny Danielsson, Moa Öhman, Anna Larsson, Hanna Spets, Emilia Hjertberg