HANDBOLL 2022-04-14 KL. 10:45

Kniven mot strupen för Aranäs

Av Eric Andersson

Aranäs sitter i en prekär situation i kvalet till SHE. Efter helgens förlust efter förlängning är laget nu piskat att vinna kvällens match för att få till en femte och helt avgörande match i Heidhallen nästa helg.

Kniven mot strupen för Aranäs
Anna Heed ser fram emot matchen. Foto: John Skoglund

I match två och tre mot Heid har HK Aranäs anfallsspel i långa perioder gått i stå. I lördagens match tog det åtta minuter innan Aranäs fick iväg sitt första skott på mål och i matchen innan det hade laget en period på sexton minuter utan mål framåt.

– Vi har litat för mycket på att någon annan ska göra jobbet genom att bara passa vidare bollen utan att man dragit på sig någon försvarsspelare. Då blir det väldigt bekvämt att spela försvarsspel. Sedan går det inte att komma ifrån att det varit mycket tekniska fel, säger Anna Heed, nyckelspelare i Aranäs.

Gällande de tekniska felen är det svårt att säga emot. I lördags stod Aranäs för 28 tekniska fel och i matchen innan det var siffran 24. Motsvarande siffror för Heids del är 15 och 16.

– Det kan handla om att man är stressad och att det går lite för snabbt. Vi måste hitta tillbaka till enkla grundläggande saker som man tränat på hela livet, säger Heed.

Ikväll är det kniven mot strupen för Aranäs för att hålla SHE-drömmen vid liv. Vid seger blir det en femte och helt avgörande match i Heidhallen nästa helg och vid förlust är säsongen över och det blir allsvenskt spel även nästa säsong.

– Jag själv känner att det ska bli jätteroligt. Det är det här man tränar för varje vecka hela året, man måste gilla utmaningen och våga prestera annars går det inte, säger Anna Heed.

Hur mycket betyder det att spela hemma igen efter två bortamatcher?
– Stämningen i Heidhallen har varit fantastisk men det ska bli otroligt roligt att spela hemma igen. Vi vann senaste hemmamatchen och jag hoppas verkligen publiken kommer och stöttar oss.SENASTE TV-NYHETERNA

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Delad pott på Tingbergsvallen
SPORT 2022-05-26 KL. 14:27

Delad pott på Tingbergsvallen

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa
NYHETER 2022-05-26 KL. 14:00

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa

Misstänkt kvinnomisshandel
BLÅLJUS 2022-05-26 KL. 10:44

Misstänkt kvinnomisshandel

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.