BLÅLJUS 2020-05-29 KL. 12:43

Polisen förtegen om det stora drogtillslaget

Fyra personer sitter häktade misstänkta för grovt narkotikabrott. Det var i söndags som polisen gjorde flera tillslag som markerar början på en större utredning
– Inga kommentarer, säger förundersökningsledare Martin Knuuttila, vid utredningssektionen i Halland.

Polisen förtegen om det stora drogtillslagetPolisen är mycket förtegen om de två olika grova narkotikabrotten som har koppling till varandra.

Det började på söndagsmorgonen då en 23-årig man anhölls i sin frånvaro misstänkt för grovt narkotikabrott, helgen 22-24 maj, i Kungsbacka. Klockan 13.25 på söndagen var han i fängsligt förvar.

23-åringen har sedan tidigare en dom om skadegörelse genom klotter och ett antal strafföreläggande om ringa narkotikabrott – han själv varit påverkad av cannabis.

Tidigare dömd 29-åring


Också misstänkt för det grova narkotikabrottet under helgen är en 29-årig man från Kungsbacka. Han dömdes senast i slutet av mars i år till skyddstillsyn för narkotikabrott. Polisen hade då hittat 13 gram kokain i och utanför hans bostad. Han erkände då brottet.

Duon nekar nu till brott. De häktades i tisdags på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

Fler grova brott


Men fler beslag skulle göras och fler personer komma att gripas.

Klockan 14.25 samma söndag slog polisen till mot en adress i utkanten av centralorten och grep en 29-årig kvinna och en 26-årig man. De är båda misstänkta för ett grovt narkotikabrott som ska ha ägt rum en månad tidigare, i slutet av april. De båda misstänks även för narkotikabrott av normalgraden, söndag den 24 maj, vilket kvinnan erkänner men mannen förnekar. Ingen av dem är straffade tidigare.

De två häktades i onsdags, på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

Polisen vill inte säga något


Polisen vill inte berätta varken om gripandena föranleddes av en tids spaning, eller vilken sorts narkotika det handlar om. Samtliga häktningsförhandlingar hölls bakom stängda dörrar.

– Jag kan bara säga att de är en insatts som föranlett gripande som gått till häktning, säger förundersökningsledare Martin Knuuttila, utredningssektionen i Halland.

Hur många poliser som varit involverade vid tillslagen, eller hur stora beslag av narkotika vill han heller inte svara på.
– Det går upp till grovt brott och det krävs en del personal när man göra så stora ingripanden, det är några patruller som krävs, säger Knuuttila.

Åklagaren: "Kan dröja flera veckor"


Kammaråklagare Gisela Sjövall, som leder förundersökningarna mot de häktade, har tidigare förklarat att det rör sig om fyra personer som har ”visst samband” med varandra, men som utreds för tre olika brott.

– I nuläget är det bara de nu häktade som misstänks för brott. Men det kan tillkomma fler. Men det lär nog dröja flera veckor innan jag kan säga något ytterligare. Utredningen är bara i sin början, säger Gisela Sjövall.

Tidigare i NH:

Ytterligare två begärs häktade

Två häktade för grovt knarkbrott

Droger för miljoner borta från gatan

SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter