Annons

Årets Majblomma i gul och rosa

Idag avslöjades utseendet på årets Majblomma 2020. Den är brandgul och rosa, designad av 12-åriga Elin Eisele i Alingsås.

Nyheter | 16 Januari 2020 14:53

Säljstarten för Sveriges kanske mest populära vårblomma, Majblomman grundad av Kungsbackabon Beda Hallberg 1907, ligger dock några veckor fram i tiden.

Elin kan titulera sig årets majblommedesigner. Hennes förslag har röstats fram i konkurrens med över 30 000 andra. Utöver att Elin tycker att färgerna är fina så valde hon dem av ett särskilt skäl:

–  Färgerna sticker ut, och man behöver sticka ut för att få fram att barnen har rättigheter. Det känns jätteroligt att kunna vara med och hjälpa Majblomman, säger Elin till Majblomman.se

Affischen målad av 14-åring

Majblommans affisch skapades i år av 14-årig Joel Peries från Stockholm,  och är målad i olja.

Traditionen att måla för Majblomman startades av Carl Larsson 1912. Sedan 2018 går uppdraget till unga talanger under 18 år.

Säljstart i april

Säljstarten för majblomman startar den 23 april Pengarna går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sverige.

– Att vi avslöjar årets majblomma just idag är ingen slump. För många är tredje veckan i januari årets fattigaste. För familjer som aldrig har pengar till det mest nödvändiga är dagarna innan det första barnbidraget extra påfrestande, säger Tove Lindahl Greve, Majblommans generalsekreterare.

Majblommans riksförbund, är landets största barnhjälpsorganisation med 600 lokalföreningar som arbetar för att hjälpa ekonomiskt utsatta barn och bekämpa barnfattigdom i Sverige.

Mer om Majblomman: Mandi sålde flest majblommor

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sam förverkligade sin dröm i Sverige

Familj För nio år sedan packade Sam Elmore och familjen sina väskor i USA och flyttade till Tostared. Nå...

Kvinna dömd för penningtvätt och misshandel

Blåljus En 45-årig kvinna har dömts för att ha hotat och misshandlat sin son, samt fyra fall av ...

Dömd rånare begärs häktad på nytt

Blåljus En 20-årig man som flera gånger dömts för rån, har nu begärts häktad ...
Annons