Mandi Yang som går i fyran på Björkrisskolan har sålt flest majblommor av alla i Kungsbacka i år. "Jag tycker det är bra att barn kan hjälpa barn", säger han. Foto Ann Kristin Ekman
 
Majblommor för över 10 000 kronor, mest i Kungsbacka.
Så mycket lyckades Mandi Yang sälja.
– Det gäller att ha tålamod, säger 10-åringen om framgången.
 
Mandi började sälja majblommor redan förra året, då blev det ungefär 6 000 kronor för sålda blommor. I år hade han filat på tekniken och även lagt till swish som betalningsmetod. Men framför allt har han lagt ner otroligt mycket tid.
– I vanliga fall tittar jag rätt mycket på tv, nu har jag sålt majblommor istället. Vissa dagar har jag stått vid Maxi eller på Kungsmässan i tre timmar, på eftermiddagen eller på kvällen. På fredagar och lördagar har jag kunnat stå längre, till klockan nio eller halv tio om mamma sagt ja.
 
I just Mandis klass är det inte så många som har sålt majblommor, en fyra, fem stycken. Men Mandi själv gillar det.
– Jag tycker det är bra att barn kan hjälpa barn för alla är lika mycket värda. Alla barn har rätt att gå i skolan så som jag gör.
Att det sedan blir en slant i fickan gör det inte heller sämre, tio procent av intäkterna från försäljningen går till Mandi, tio till skolan och resten till organisationen Majblommans verksamhet.
– Det blev tusen kronor till mig. Jag ska ta med min pappa och lillebror till Universeum och sedan till Liseberg, det är roligt att kunna bjuda dem!