Mandi Yang som går i fyran på Björkrisskolan har sålt flest majblommor av alla i Kungsbacka i år. ”Jag tycker det är bra att barn kan hjälpa barn”, säger han. Foto Ann Kristin Ekman

 

Majblommor för över 10 000 kronor, mest i Kungsbacka.

Så mycket lyckades Mandi Yang sälja.

– Det gäller att ha tålamod, säger 10-åringen om framgången.

 

Mandi började sälja majblommor redan förra året, då blev det ungefär 6 000 kronor för sålda blommor. I år hade han filat på tekniken och även lagt till swish som betalningsmetod. Men framför allt har han lagt ner otroligt mycket tid.

– I vanliga fall tittar jag rätt mycket på tv, nu har jag sålt majblommor istället. Vissa dagar har jag stått vid Maxi eller på Kungsmässan i tre timmar, på eftermiddagen eller på kvällen. På fredagar och lördagar har jag kunnat stå längre, till klockan nio eller halv tio om mamma sagt ja.

 

I just Mandis klass är det inte så många som har sålt majblommor, en fyra, fem stycken. Men Mandi själv gillar det.

– Jag tycker det är bra att barn kan hjälpa barn för alla är lika mycket värda. Alla barn har rätt att gå i skolan så som jag gör.

Att det sedan blir en slant i fickan gör det inte heller sämre, tio procent av intäkterna från försäljningen går till Mandi, tio till skolan och resten till organisationen Majblommans verksamhet.

– Det blev tusen kronor till mig. Jag ska ta med min pappa och lillebror till Universeum och sedan till Liseberg, det är roligt att kunna bjuda dem!

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.