Annons

52-åringen psykiskt frisk – kan dömas till livstid

Den 52-åring som misstänks ha mördat en kvinna i hennes bostad i Kungsbacka natten mot annandag jul är inte psykiskt sjuk. Det visar den rättspsykiatriska undersökning mannen genomgått.

Nyheter | 26 Mars 2020 20:56

Den 52-årige man som misstänks ha mördat sin före detta flickvän under annandagen led inte av någon allvarlig psykiskt störning vid tiden för mordet.

FOTO: Daniel Blomqvist

Det var i anslutning till att 52-åringen ställdes inför rätta för mord som det bestämdes att han skulle genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf sju-undersökning.

Rättspsykiatrisk undersökning

Testet visade att mannen kunde lida av en allvarlig psykisk störning som även förelegat vid tiden för mordet. För att säkerställa om så verkligen var fallet fick 52-åringen genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Anses psykiskt frisk

Nu, när denna är gjord, står det klart att mannen, i juridisk mening, är att betrakta som psykiskt frisk. Utredarna anser inte heller att han varit påverkad av en allvarlig psykiskt störning när mordet begicks. Det uppger Kungsbackaposten ikväll.

Kan dömas till livstid

Den som lider av en allvarlig psykisk störning ska dömas till rättspsykiatrisk vård istället för fängelse. Att 52-åringen befunnits vara frisk innebär att han riskerar livstids fängelse för mord.

Mannen greps av polis då han på annandagen själv slog larm till SOS om att han mördat sin före detta flickvän med ett jaktgevär.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Misstänkt mördare begärs häktad för nya brott

Nyheter Den man i 50-årsåldern som sedan i slutet av december sitter häktad, misstänkt för att ...

Utökade permissioner för dömd mördare

Blåljus Den man som dömdes för att ha mördat en barndomsvän under en middagsbjudning i Forsbäck, ...

Ville pausa förhållandet – då sköts hon till döds

Nyheter Paret hade problem i sin relation och kvinnan ville ta en paus. Det kan ha blivit den utlösande faktorn ...
Annons