Det är en flerårig kamp mellan ett grannpar och tennisklubben i Åsa, där grannen anser att dammet från banan och ljud och skrik från spelarna både smutsar ner och är störande.

Redan 2013 gjordes en första anmälan till Miljö och hälsa, som inte ansåg att dammet var hälsofarligt. 2015 kom en ny anmälan som efter flera byråkratiska turer slutligen las ner av Mark och miljödomstolen våren 2018.

Men grannarna gav inte upp. Sommaren 2018 klagade man igen på höga ljudnivåer och dammoln från banan som man tyckte vattnades för dåligt.

Än en gång la Miljönämnden ner ärendet i juli. Man konstaterade att tennissäsongen bara varar några månader, att man begränsat speltiden på kvällar och helger och att bevattning sker regelbundet.

Nämnden har också gjort en ljudmätning och anser inte att det var orimlig ljudnivå.

Grannparet överklagade inte oväntat till länsstyrelsen och krävde att tennisbanan stängs eller får nytt underlag och ljudisolering. För övrigt ryker den året om när det blåser.

Men länsstyrelsen konstaterar bara att frågan redan gått hela vägen till högsta instans, och att det inte finns någon anledning att göra en annan bedömning.

Grannarnas klagomål avvisas alltså igen.

Läs mer om konflikten!

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.