Annons

"Stäng Borgmästarebron för biltrafik"

Som bekant lär den nya Borgmästarebron inte stå klar förrän 2022. Nu föreslår Socialdemokraterna att den även i framtiden stängs för vanlig biltrafik.

Trafik | 08 Juni 2020 11:06

Ska den förbli stängd för biltrafik?

FOTO: Daniel Blomqvist

Många har irriterat sig på den långa byggtiden för den trasiga bron över Kungsbackaån. Mycket av den långa handläggningstiden beror på att reglerna för hur man bygger i åar och hav är stränga – djur och växtliv får inte skadas, och i Kungsbackaån finns flera skyddsvärda arter.

Kungsbacka måste alltså visa att det går att bygga bron på ett miljösäkert sätt, och då krävs utredningar och samråd. Det är alltså inte själva byggtiden som tar den längsta tiden.

Nu föreslår Socialdemokraterna i Tekniska nämnden att bron när den väl blir färdig inte ska få användas för vanlig biltrafik.

– Vi tycker att bron kunde få användas av kollektivtrafik, taxi och blåljus förutom cyklister och fotgängare, säger Britt Tönnberg (S), ledamot i nämnden.

– Det ska ju bli ett promenadstråk från Innerstaden till Kungsmässan, och då kunde vi passa på att förändra biltrafiken också. Dessutom ligger den populära nya lekplatsen Fågel, fisk, mittemellan alldeles intill och det vore bra om det blev lugnare trafik där.

Kanske inte så populärt förslag?

– Jag vet att det alltid finns folk som gärna vill köra bil. Men nu har man ju fått vänja sig vid att inte komma fram där, och hittar kanske nya vägar, det behöver inte vara negativt.

– Vi får också se vad som händer med trafikflödena när Varlarondellen vid Arendalsleden byggs om i höst.

Förslaget ska nu diskuteras på nämnden och tycker majoriteten att det är en bra idé lär de gå vidare för utredning av förvaltningen.

Läs mer:

Borgmästarebron får inte rivas

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Par misstänkta för att ha eldat upp tidigare partners hus

Blåljus Det är en relationshistoria med flera inblandade dömda personer, som ligger bakom den pågående förundersökningen ...

Hair by Angels kan bli Årets frisörföretag

Nyheter I dagarna blev det klart vilka som tävlar om titeln Årets frisörföretag, bland de nominerade finns Hair ...

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...
Annons