Annons

Självincheckning på sjukhus

Från och med denna vecka kan alla mottagningar på Hallands sjukhus erbjuda självincheckning till sina patienter.

Vård | 31 Mars 2020 10:03

Patienter som har ett bokat besök på Hallands sjukhus behöver därmed inte anmäla sig i centralreceptionen utan kan gå direkt till sin mottagning.

– Självincheckning innebär att du anmäler dig själv via din smartphone när du kommer till mottagningen genom att scanna en QR-kod, väljer ort och mottagning och skriver in namn och personnummer, berättar Johan Blom, avdelningschef på utvecklingsavdelningen, Hallands sjukhus, i ett pressmeddelande.

Efter besöket skickas en faktura till patienten. Patienter som inte har en smartphone kan fortfarande anmäla sig vid receptionen.

Entrévärdar

I samband med övergången finns entrévärdar på plats vid sjukhusens huvudentréer på vardagar mellan klockan 8-16 för att informera om självincheckningen och hjälpa patienter att hitta rätt. Värdarna kommer också att informera om sjukhusens besöksförbud.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Edit och Lars får äntligen ses igen

Vård Det gick från en dag till en annan. Efter att ha varit gifta i nästan 50 år fick Edit ...

Bränn mysbyxorna på bål

Krönikor Får vi någon värme i år, tror ni? Det är den typen av samtalsämnen vi frusna ...
Annons