Annons

Signeshus granskas av IVO

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, fördjupar nu granskningen av utvalda boenden i länet. Ett av de vård- och omsorgsboenden som granskas är Signeshus i Kungsbacka.

Nyheter | 10 Juli 2020 14:45

IVO begär nu in journaler från verksamheten.

FOTO: Arkivbild Pixabay

Efter att ha genomfört tillsynsgranskningar av 1 700 boenden i landet, där förutsättningen för vård har varit i fokus – kommer nu IVO att gå vidare med fördjupad granskning av cirka 90 boenden. Ett av de boenden som ska granskas extra är Signeshus.

– Granskningen innebär att vi kommer att begära in journaler för att se om boende som varit smittade av covid-19, eller avlidit till följd av sjukdomen, har fått den vård som tillståndet motiverat, säger Cecilia Holm på myndighetens presstjänst.

Olika orsaker

Signehshus är ett av de boenden i Kungsbacka där smitta förekommit bland såväl boende som personal, och där personer med covid-19 enligt uppgifter har avlidit.

Men den exakta orsaken till varför Signeshus granskas extra är myndigheten i nuläget försiktiga med att gå ut med.

– De utvalda boenden vi granskar nu kan ha hamnat på listan av olika orsaker. Så det är lite olika för olika boenden, säger Cecilia Holm.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Stekhett veckoslut på intåg

Nyheter Kontrollera att kylklamparna ligger på plats och sök skugga om du inte njuter av höga temperaturer och stekande ...

Ilsken älgko i motionsspåret

Nyheter En älgko med två kalvar rör sig på motionsspåret i Vallda Palta. Hon är aggressiv och vill ha ...

Jocke jagar drömmen i luften

Sport Coronapandemin håller sitt grepp även över sommaren och har fått ut fler människor i skog och mark. ...
Annons