Annons

Över 100 vill bli ny vd på Tjolöholm

118 personer har sökt jobbet som vd på Tjolöholms slott.
– Det är över förväntan, säger Hans Forsberg (M), kommunalråd och ordförande i stiftelsen Tjolöholm.

Jobb & Pengar | 25 Januari 2020 13:00

Turisttips.

FOTO: Ann Kristin Ekman

Det var i slutet av oktober som Maria Sidén hastigt lämnade uppdraget som vd på Tjolöholm. Sedan dess har rekryteringen av en ersättare dragit igång och den 5 januari gick ansökningstiden ut.
Annonsen har frågat efter en person med mångårig erfarenhet av ledarskap och resultatansvar av minst motsvarande storlek inom besöks- och turistnäringen, samt dokumenterad erfarenhet av att driva affärsverksamhet med gott resultat.
– Intresset har varit jättestort  och många som har ringt till mig har tyckt att det är ett fantastiskt jobb, säger Hans Forsberg.

Hans Forsberg (M).

Tjolöholms slott drivs av en stiftelse där Kungsbacka kommun är huvudman. Enligt Hans Forsberg vill man att den nya vd:n ska arbeta med att utveckla Tjolöholm som destination.
– Med det menas att den kulturhistoriska delen är ett ben. Sedan handlar det också om att komma ut i naturen, arrangera event och andra händelser eller att bo där. Det ska vara ett ställe dit man vill återkomma som besökare.
Just nu jobbar man fortfarande med att gå igenom alla ansökningar och i februari hoppas man kunna börja kalla kandidater till intervju. När det kan tänkas bli klart med en ny vd är däremot oklart.
– Nej, det vågar jag inte säga. Det får ha sin lilla gång. Det är ingen brådska, vi har bra personal som sköter verksamheten, säger Hans Forsberg.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Veckans läsarbilder: Långledigt eller jobb

Familj Kristi himmelfärds dag innebär långledigt för en del, extra arbete för andra. Här kommer ...

Lugn polisnatt – trots många unga som festade

Blåljus Trots att många ungdomar var ute och festade, blev natten mot söndag förhållandevis lugn i Kungsbacka. ...

Vinglig bilfärd gav fängelse

Blåljus Kraftigt berusad satte sig den 64-årige Varbergaren bakom ratten och gav sig ut på motorvägen. I höjd ...
Annons