NYHETER 2022-05-25 KL. 12:00

Ny ägare på thairestaurangen i Åsa

Av Anton Lorentzson

I 17 år var restaurangen på Sörviksvägen 3 i Åsa känd som Åsa Thai. Numera heter den NamNam efter ett ägarbyte i månadsskiftet mars/april. Äger restaurangen gör Nam Nguyen och han driver den tillsammans med sin familj.

Ny ägare på thairestaurangen i Åsa
NamNam har varit öppet i drygt en månad och hittills har det rullat på. Nam Nguyen ser nu fram emot sommarsäsongen och innan dess vill han rusta upp den stora uteserveringen. Foto: Anton Lorentzson

Nam Nguyen har jobbat inom restaurangbranschen tidigare, som servitör. Däremot har han aldrig ägt och drivit en restaurang innan. I själva verket är han bilmekaniker.

– Jag fick frågan om jag ville ta över. Fastighetsägaren gillade min idé om stället och gav mig chansen. En bättre chans får man inte, så jag ska göra det jag kan för att lyfta upp det här stället, säger Nam Nguyen.

De tidigare ägarna stängde ner sin verksamhet den 1 april efter en överenskommelse. Under en dryg vecka städade familjen Nguyen lokalen och gjorde i ordning den. Sedan öppnade man NamNam. De flesta thailändska rätterna finns kvar på menyn men nytt är elva rätter från Vietnam - där Nam och hans familj kommer ifrån.

– Det är som ett extra val. Ibland kanske man tröttnar på thai-rätterna och då kan man välja vietnamesiskt istället, säger Nam med ett skratt och fortsätter:

– Det är stor skillnad på thai och vietnamesiskt. Tillagningen, kryddningen och smaken. Det ser kanske lika ut, men smakar man så kommer man märka skillnaden.

Pappa styr i köket
Nam Nguyen må vara ägare över restaurangen, men i köket är det Kenny Nguyen, pappa, som bossar. Han jobbade länge på Åsa Thai, den tidigare restaurangen och har lång erfarenhet som kock. Nu när han jobbar för sonen har han friare tyglar och kan göra på sitt sätt.

– Han är en jättebra kock och nu kan han bestämma över rätterna själv. Jag smakar såklart på allting och så bygger vi menyn på det sättet. Jag kan inte laga mat, men jag har bra smak. Han lagar och jag smakar, vi är ett bra team, säger Nam Nguyen.

Han ser bara fördelar med att jobba såpass nära sin familj.

– Det är klart att vi kan diskutera saker och ting, men det går alltid över snabbt. Man kan ha en väldigt öppen dialog och det blir bättre för alla till slut. Det känns jättetryggt att ha familjen i ryggen och alla vill att restaurangen ska gå bra. Går det bra för restaurangen så går det bra för familjen. Det är roligt att jobba tillsammans med dem.

"Börjar få ett bra rykte"
Nu har en dryg månad gått sen NamNam öppnades och enligt Nam Nguyen har det rullat på bra. Många Åsa-bor har besökt restaurangen för att provsmaka maten och responsen har varit fin.

– Många kommer tillbaka och är nöjda med hur det smakar. Ibland kommer folk in och säger "jag hörde från min granne att det är väldigt gott här" och vill testa själva. Vi börjar få ett bra rykte som sprider sig. Vi är på rätt väg.

Är alla nöjda?
– Nej, det finns alltid några som inte är det såklart. Men då vill jag väldigt gärna att de förklarar varför, så att vi ska få möjligheten att ändra om något inte är bra. Då blir det lättare för oss och för kunden att kunna bli nöjd. Vi lyssnar alltid på kunderna, säger Nam Nguyen.

Sommaren står i antågande och utanför restaurangen ligger campingen. Genom dem och Åsa-borna hoppas Nam Nguyen på en bra period. Innan dess vill han göra lokalen lite trevligare för att få folk att stanna kvar i restaurangen. Han vill också rusta upp den massiva uteserveringen som är kopplad till restaurangen.

– Den ska målas om och fixas till så att det ser trevligare ut så att gästerna vill sitta där och äta en var sommardag. Jag vill utnyttja uteserveringen till max, men det är mycket att göra med den. Så uteserveringen är prio ett. Just nu är den inte så trevlig, men det kommer den bli inom kort.

Varför ska folk välja att äta på NamNam?
– Allt vi gör, gör vi med hjärta. Vårt största mål är inte att gå med vinst, utan att alla som beställer och äter vår mat ska vara nöjda. Är många nöjda så vill de komma tillbaka och då vinner man på det i längden. Vi tänker på kunderna i första hand.

Om restaurangen NamNam går bra över ett par år så är planerna redan klara för framtiden för Nam Nguyen. Han vill öppna en till restaurang, i centrala Kungsbacka.

– Tanken är en restaurang med utlandskänsla som bara serverar vietnamesiska rätter. Vi har elva rätter på den här menyn så att folk blir lite vana vid det. Det kommer bli dyrt, men man måste våga. Vågar man inte så vinner man inte. Jag hoppas att den planen blir verklighet i framtiden och därför ska jag verkligen ta chansen att göra det bästa jag kan med det här stället, säger Nam Nguyen.Nam Nguyen är ny ägare på thairestaurangen i Åsa. NamNam driver han tillsammans med familjen. Foto Anton LorentzsonSENASTE TV-NYHETERNA

Skäll kan orsaka skäll
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Skäll kan orsaka skäll

Bråket med grannen kan bli en dyr affär
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Bråket med grannen kan bli en dyr affär

Djur en av anledningarna till osämja

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån
KULTUR & NÖJE 2022-07-05 KL. 21:00

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån

Debatt: En budget för ansvar och förnuft
DEBATT 2022-07-05 KL. 17:45

Debatt: En budget för ansvar och förnuft

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken
NYHETER 2022-07-05 KL. 13:46

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen
NYHETER 2022-07-05 KL. 11:55

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50
Skäll kan orsaka skäll

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.