NYHETER 2022-01-20 KL. 18:00

Landets billigaste matkasse hos ICA Maxi i Kungsbacka

Av Henrik Laurén

Halland är den billigaste regionen i Sverige och i Kungsbacka finns den billigaste matkassen i hela landet. Det visar Pensionärernas Riksorganisation PRO:s riksomfattande undersökning av matprisen. ICA Maxi i Kungsbacka sticker ut med den billigaste matkassen i Sverige.

Landets billigaste matkasse hos ICA Maxi i Kungsbacka
"Vi jobbar ständigt med låga pris för våra kunder, kul att ligga i topp", säger Andreas Mattsson, ställföreträdande handlare vid Ica Maxi i Kungsbacka. Arkivfoto: Henrik Laurén.

TV-klipp och nyheter

– Vi är glada och tacksamma. Vi gör ett idogt arbete med att ge våra kunder låga pris, säger ställföreträdande handlare Andreas Mattsson vid ICA Maxi.
Affären har varit i toppskiktet tidigare och även haft den billigaste matkassen i PRO:s prisundersökning förut.
– Kungsbacka har alltid legat bra till. Det är prispress och vi har jobbat med låga pris sedan vi öppnade 2008, säger Mattsson.
Den billigaste matkassen, ICA Maxis kasse, kostade 811 kronor och den dyraste 1 050 kronor. Vad gäller geografiska skillnader var genomsnittspriset lägst i Halland med 907 kronor och högst i Västerbotten med 977 kronor. Undersökningen omfattar 535 butiker över hela landet och gjordes 2 november 2021.
Tre i topp i PRO:s prisundersökning: 1) ICA Maxi Stormarknad Kungsbacka 811 kr. 2) City Gross Eskilstuna 830 kr. 3) ICA Kvantum City Södra Älvsborg 831 kr.

Online ökar
PRO undersökte också matprisen på nätet. Jämfört med snittpriset i de fysiska butikerna är det åtta procent dyrare att handla mat på nätet med hemleverans, men bara två procent dyrare när man hämtar sina beställda varor i butiken.
– Vi har rätt stor andel online, 10-12 procent. Det har ökat under pandemin men det har också gått i vågor under pandemin. I dag ser vi åter en ökning. De flesta online-kunder hämtar sina inköp vid butiken. Vi har byggt om hämtningsstället och vi har personal som möter ute vid bilarna. Det ska löpa smidigt, säger Andreas Mattsson.


TV-klipp och nyheter

Stor genomgång: Så är läget i ditt lag
FOTBOLL 2024-03-18 KL. 14:00
Premium

Stor genomgång: Så är läget i ditt lag

NH betygsätter klubbarnas truppbyggen inför säsongen

Stärkt samarbete för fyra spår genom Kungsbacka
TRAFIK 2024-03-18 KL. 06:58
Premium

Stärkt samarbete för fyra spår genom Kungsbacka

Kommunen vill få in projektet i nationella planen

Jubilaren Annika är alltid på språng
FAMILJ 2024-03-17 KL. 17:45
Premium

Jubilaren Annika är alltid på språng

Aupair-åren i Florida gav minnen för livet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.