NYHETER 2021-10-06 KL. 07:00

Körde knarkpåverkad – kraschade in i träd

Närmare 6 000 kronor. Det får en 25-åring från ett samhälle i Kungsbacka kommun betala efter att han kört bil under inverkan av droger. Färden slutade mot ett träd.

Körde knarkpåverkad – kraschade in i träd

Det var i slutet av oktober förra året som 25-åringen körde av vägen och krockade med ett träd på Maleviksvägen i Kullavik. Med sig i bilen hade mannen två vänner.

När polisen kom till olycksplatsen verkade 25-åringen påverkad, varför han omhändertogs för provtagning. Testerna visade att mannen hade höga halter av ett ämne som finns i vissa narkotikaklassade sömntabletter i sitt blod. Han testade även positivt för cannabis.

Åtalades för knarkbrott


Det hela ledde till åtal för rattfylleri och ringa narkotikabrott mot 25-åringen.

Under rättegången, som nyligen hölls i Varbergs tingsrätt, nekade mannen till anklagelserna.

I förhör uppgav han sig vara en van konsument av insomningstabletter, som han fått utskrivna på recept. Att han kört av vägen och krockat med ett träd förklarade han med att han väjt för en räv som plötsligt sprungit ut framför bilen.

Åklagaren menade att 25-åringen tagit en överdos av medicinen i syfte att berusa sig och att han förlorat herraväldet över sin bil för att han varit knarkpåverkad.

Knarkspetsad cigarett


25-åringen försvarade sig med att han tagit sin medicin som vanligt – kvällen innan – men att hans kropp, på grund av hälsoproblem, behöver onormalt lång tid på sig att bryta ner de sömntabletter han ordinerats.  Cannabisen sade han sig ha fått i sig då han, för att lugna nerverna efter kraschen mot trädet, av misstag tagit några bloss från en cigarett han trodde innehöll vanlig tobak, men som visade sig vara spetsad med knark.

Tingsrätten tyckte inte att 25-åringens förklaringar lät trovärdiga. För rattfylleri och ringa narkotikabrott döms han nu till dagsböter på 3 000 kronor. Han ska även betala 2 000 kronor i skadestånd till den villaförening vars träd han förstörde vid dikeskörningen. I straffet ingår även en avgift till Brottsofferfonden på 800 kronor.

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.