NYHETER 2022-04-26 KL. 09:00

Gyllene kaféläge för mor och dotter

Av Ronny Karlsson


Planerna har funnits länge för Naziha Kabbani och dottern Tasnim Marawi. När de snart öppnar sitt kafé kan man inte säga annat än att de har hittat ett gyllene läge för satsningen.

Gyllene kaféläge för mor och dotter
I juni öppnar Naziha Kabbani och Tasnim Marawi sitt kafé i Valand. Foto: Ronny Karlsson.

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Det är nämligen i guldhuset i nya stadsdelen Valand som de båda öppnar Zia Sweet & Salt.
– Vi har planerat det här i tre år. Valand är en stadsdel som handlar om kreativitet och det är också vårt koncept, säger Tasnim.
Det här med att driva företag har gått i arv i familjen. Nazihas pappa är företagare och driver en restaurangkedja i Syrien, och även hennes make hade ett litet företag i Syrien.
Tasnim har varit inblandad i ett framgångsrikt UF-företag och hat gått utbildningar inom entreprenörskap. Hon ska ta studenten i juni och redan under gymnasietiden har detta projekt tagit mycket av hennes tid. Naziha har tidigare jobbat på bageri och konditori, och dessutom utbildat nya bagare via sitt eget företag. Deras gemensamma talanger talar för att satsningen ska bli framgångsrik.
– Mamma bakar och jag vet hur jag ska driva ett företag. Vi ska även ta emot tårtbeställningar, där det går att beställa en specialdesignad tårta, säger Tasnim.
Inne i lokalen pågår arbetet för fullt, allt ska göras exakt enligt ritningarna och snart kommer möbler och annan inredning.
Planen är att öppna i början av juni.
– Det är en dröm att få göra det här, säger Naziha.

Planen med satsningen är att skapa en mötesplats från tidig morgon och en bra bit in på kvällen. Dagarna ska inledas med frukost där en del av menyn har koppling till Mellanöstern klockan sju på morgonen och planen är att ha öppet till 21.00. Sex personer ska anställas för att driva verksamheten till att börja med.
– Det är svårt att hitta platser att umgås på under kvällarna i Kungsbacka. Därför vill vi ha öppet lite längre, säger Tasnim.
På helgerna ska det serveras olika frukostmenyer som bland annat hämtar inspiration från Turkiet.
Inne i lokalen blir det gott om plats och med en uteservering till det kommer det vara möjligt att ha många gäster på plats.
– Det kommer att vara viktigt för oss att ha ett trevligt bemötande och allt ska vara fint serverat, säger Naziha.
När satsningen väl är i gång väntar många timmars arbete tillsammans. Dessutom tillbringar Tasnim mycket tid med sina föräldrar, så familjen får verkligen tillbringa mycket tid tillsammans.
– Det kommer nog att bli prat om jobbet hela tiden när vi har öppnat, säger Tasnim med ett leende.



TV-klipp och nyheter

Partiet vill dubbla kommunens markinköp
2025-11-24 KL. 12:45
Premium

Partiet vill dubbla kommunens markinköp

Polisen: 1 800 i Halland har kopplingar till gäng
2025-11-24 KL. 11:30
Premium

Polisen: 1 800 i Halland har kopplingar till gäng

"Inte särskilt förvånad över siffrorna"

Nästa bostadsområde tar fart – 170 nya hem planeras
NYHETER 2025-11-24 KL. 07:45
Premium

Nästa bostadsområde tar fart – 170 nya hem planeras

Villor och radhus ska växa på åkern vid Lillån

Bilbrand på E6 inatt
NYHETER 2025-11-23 KL. 09:37

Bilbrand på E6 inatt

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2025-11-24 KL. 13:15
Sporthelgen i korthet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.