NYHETER 2022-08-25 KL. 13:00

Första spadtaget till ny förskola i Frillesås

Av Christina Nordwall

Det var fullt av förskolebarn på plats när första spadtaget till Nya Klockaregårdens förskola togs.
– Det är en viktig satsning på Frillesås och hela kommunen. Vi ser fram emot fler konceptförskolor och ska följa projektet noga genom att bland annat mäta tid och kvalitet, säger Fredrik Hansson, C, kommunalråd och ordförande i Nämnden för service.

Första spadtaget till ny förskola i Frillesås
Kommunalrådet Fredrik Hansson, C, fick hjälp av projektledaren Jimmy Andersson, Peabs arbetschef Johan Larsen och Peabs platschef Nicklas Böregård att ta första spadtaget till Nya Klockaregårdens förskola. Foto: Christina Nordwall

TV-klipp och nyheter

Nya Klockaregårdens förskola är en konceptförskola byggd av moduler som skräddarsys för verksamhetens behov, får fasader helt i trä och har en låg energiförbrukning. Det är Peab som bygger förskolan som får 12 avdelningar fördelat på två våningar med plats för 160 barn.
Förskolan byggs bland annat med tillagningskök, gemensamhetsytor och öppna personalytor. Våren/sommaren 2024 beräknas förskolan vara färdigbyggd och kommer att ta emot barn och personal bland annat från paviljongförskolan intill.

Flera spadtag
Och många av de barn som kommer att nyttja den nya förskolan var på plats under det högtidliga första spadtaget som inte bara blev ett utan flera spadtag. Först ut var Fredrik Hansson, C, som fick hjälp av projektledaren Jimmy Andersson, Peabs arbetschef Johan Larsen och Peabs platschef Nicklas Böregård. Därefter fick barnen själva se till att det blev ordentligt gjort. Med spadarna i högsta hugg tog de sig an grushögen och inom kort kommer de första markarbetena att påbörjas.

TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.