NYHETER 2023-06-08 KL. 20:30

Åsa-artisten är en av årets sommarpratare

Av Johanna Simonsson

En av årets sommarpratare är Åsasonen Omar Rudberg. Artistens program kommer sändas i slutet av juni.

Åsa-artisten är en av årets sommarpratare
Artisten Omar Rudberg från Åsa är en av årets sommarpratare. Foto: Pressbild

TV-klipp och nyheter

Den 24-årige artisten har lyckats både som musiker och skådespelare. Hans musikaliska karriär tog fart när han som fjortonåring slog igenom med pojkbandet FO&O. De spelade tillsammans i flera år, tills han år 2018 gjorde solokarriär. Sedan dess har han medverkat i program som "Talang" och synts i "Melodifestivalen" vid ett flertal gånger.

I maj i år avslöjades det att Omar Rudberg är klar för tv-programmet "Så mycket bättre". Hans skådespelardebut kom år 2021 i Netflix-serien "Young Royals".

Personligare

När Sommar i P1 annonserade sommarpratarna för år 2023 under torsdagen stod det alltså klart att Omar Rudberg var en av dem.

– Jag har hållit på med musik och varit i branschen sedan jag var 14 år. Men jag har aldrig liksom släppt in människor i min liksom personligare omkrets eller vad man ska säga. Så att nu är det dags för de som vill att lära känna mig, säger Omar Rudberg till Sveriges Radios P1.

Genom sommarpratet hoppas han för första gången vara lite mer privat och visa mer av sig själv för lyssnarna.

– De kommer få lära känna mig, bara lite djupare typ. Och lära känna pojken Omar också. Den yngre Omar och vad han kommer ifrån och vad han kände när han kom till Sverige för första gången och hur det var, säger han till P1.

Omar Rudberg kom till Sverige från Venezuela när han sex år och växte upp i Åsa. Hans sommarprat kommer sändas den 30 juni.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.