Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • Nya dygnsrekordet: 1,3 miljoner paket

  921 000 paket och 348 000 varubrev – på ett enda dygn. Det fick Postnord hantera efter helgens Black Friday-shopping. Det innebär rekord för e-handelsförsändelser.

  Halland | 09 December 2020 19:00

  ”Nära 1,3 miljoner paket på ett dygn är stort. Jag är stolt” säger Mathias Kümmel.

  FOTO: Postnord

  Så hämtar du tryggt

  Undvik rusningstider (kl. 15-18) hos ombuden.

  Håll avstånd i kön och undvik fysisk kontakt genom att legitimera dig med Bank-ID i Postnords app.

  Låt en närstående hämta ut ditt paket genom att legitimera dig i Postnords app och skicka streckkoden till din närståendes mobil.

  Håll utkik efter hemleverans som alternativ hos din e-handlare.

  Källa: PostNord

  Coronaåret 2020 kommer inte bara att gå till historien som det år då svenskarna lärde sig handla mat och andra nödvändigheter online. Det innebar också ett 25-procentigt uppsving för e-handeln på Black Friday.

  Chefen: ”Jag är stolt”

  Totalt hanterade Postnord natten mot tisdag närmare 1,3 miljoner e-handelsförsändelser, vilket är en ökning med 25 procent jämfört med fjolårets rekorddygn.

  – Vi förutspådde att detta skulle bli ett nytt rekordår, vi hade så klart en prognos, men att hantera nära 1,3 miljoner paket under ett och samma dygn är stort, jag är stolt. Det här är den roligaste perioden på året, men också den mest intensiva och alla våra medarbetare sliter nu för fullt för att vi ska få ut alla paket i tid. Hittills rullar allt på enligt plan, säger Mathias Kümmel – chef för Produktion på Postnord.

  Trängselrisk hos ombuden

  Att ovanligt många väljer e-handeln istället för fysiska butiker av rädsla för att smittas av och bidra till spridningen av det nya coronaviruset är tydligt – och uppskattat.

  Men samtidigt riskerar försäljningstoppar som de under Black Friday och de som nu är att vänta inför jul att bidra till trängsel vid transportörernas utlämningsställen.

  ”Förbered upphämtningen”

  – Många av helgens paket är nu ute hos ombuden eller på väg till dem och vi vill fortsätta påminna alla om att vara extra försiktiga när man hämtar ut sitt paket i år. Många ombud har begränsat med utrymme och det kommer att vara högt tryck ända fram till jul. Vi uppmanar därför alla till att förbereda sina upphämtningar genom att legitimera sig i Postnord-appen, hämta upp sitt paket på andra tider än rusningstid för att minska trängsel och väl på plats att hålla avstånd och undvika fysisk kontakt, säger Mathias Kümmel.

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Nytt paketrekord när e-handeln fortsätter blomstra

  Jobb & Pengar Postnords anställda hann knappt andas ut efter årets Black Friday-rekord och julhandeln, förrän det blev dags fö...

  Snart dags att fira midsommar

  Krönikor   Imorgon är det tjugondag Knut. Jag vet inte hur många som tänker på eller bryr sig om ...

  Hon sprider ljus i mörkret

  Bostad För dem som trafikerar gångstråken i Fors är hon redan en kändis. Nu gör Johanna ...
  Annons