Annons

Många njöt av Naturum i vinterskrud: "En bra dag med snö"

Tretton dagar efter jul föll äntligen säsongens första stilla snöfall över Kungsbacka. Många tillbringade sin lediga vinterdag vid Naturum Fjärås Bräcka, där det lektes i snön, dracks kaffe och motionerades.

Nyheter | 06 Januari 2021 16:43

Alfred Corneliusson, åtta år, och hans mamma Maria, hoppas att det fortsätter att snöa.

FOTO:

Förra året blev det aldrig någon vinter att tala om, men i år kanske det blir annorlunda. Åtminstone är det många som hoppas på det. Onsdagens snöfall var visserligen förhållandevis blygsamt, men det räckte för att glädja och ingjuta mer hopp i snölängtarna.

Åttaårige Alfred Corneliusson från Kungsbacka kramade snöbollar tillsammans med sin familj på Naturum under trettondagen.

– Det är roligt! utropar han glatt.

Mamma Maria flikar in att både hon och Alfred hoppas på mer snö, för att kunna åka snowracer och pulka. Frågan är bara om Kungsbackas pulkabackar håller måtten:

– I Kalmar, där min farmor och farfar bor, finns det en 15 meter hög pulkabacke, berättar Alfred.

Ibland är det skönt att lämna storstaden för naturen, kanske särskilt när det snöar. Kusingänget Axel och Elsa Lingheden Solymar, tolv och tio år, och Lovisa och Alva Hemberg Solymar, fem och tre år, kom från Göteborg till Fjärås för att njuta av vackra vidder.

– Vi var här förra veckan, och tyckte det var så mysigt, berättar Axel.

Allihopa ser fram emot att leka i snön i allmänhet, och Axel ser fram emot en lek i synnerhet. Vid det förra besöket kom han nämligen på en något udda, men rolig aktivitet:

– Jag ska slänga mig i buskarna!

Axel och Elsa Lingheden Solymar och Alva och Lovisa Hemberg Solymar trivs på Naturum.

Längs en stig kommer Florian Wramling, åtta år, springande. Efter honom kommer storebrorsan Melker och kompisen John Lindén, båda elva år. Killarna är från Varberg, och det är första gången de besöker Naturum.

– Vi har kollat på vikingagravar. Det har varit en bra dag med snö. Jag trodde inte att det skulle komma snö, men det gjorde det, säger John.

John Lindén, elva år, Melker Wramling, elva år, och Florian Wramling, åtta år, hann bland annat med att titta på vikingagravar på sin utflykt.

“Det är så gott”

Under verandataket, där det är servering om cafét är öppet, är tempot något lugnare. Där sitter Donald Ahlström och dricker termoskaffe och äter medhavda bullar. Kungspudeln Pär sitter intill honom.

– Jag har alltid haft kungspudel, och jag har alternerat mellan namnen Pierre och Pär. Det är käcka franska namn till en fransk hundras, ler Donald.

Donald och Pär bor i Anneberg, och Fjärås Bräcka är ett av deras favoritställen att besöka för en härlig promenad eller en utomhusfika, året om.

– Jag har varit här uppe regelbundet i 60 år, säger Donald.

Som ung blev det långa strövtåg i naturen. Numera har ett skadat knä gjort att det är kortare, men fler promenader som gäller.

– Vi går en runda och sen sätter vi oss här. Det räcker att komma ut ett par timmar, det är så gott. Man njuter, och sen mår man bättre hela eftermiddagen.

Donald Ahlström och hans pudel Pär mår som bäst när de får vistas ute i friska luften.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Bilburna tjejer utsattes för stenkastning

Blåljus De två tonårstjejerna hade ställt in sig på att spendera lördagskvällen vid Kungsmässans parkering, tillsammans ...

Se upp i backen!

Familj Så föll det äntligen lite vitt från himlen! I går var det full fart i pulkabacken nä...

Försenad sophämtning i snön

Nyheter Snö ställer till det för renhållningsfordon som har svårt att ta sig fram. Därför ...
Annons