Annons

Inga barn portas från förskolan

För att minska trycket på personalen har Falkenberg stoppat barn till arbetslösa och föräldralediga från att gå i förskolan. Men så långt har det inte gått i Kungsbacka.

– Däremot har vi vädjat till föräldrar att ha barnen hemma, säger förvaltningschef Maria Andersson.

Skola | 24 Mars 2020 10:00

Det är Sveriges Radio Ekot som berättar att flera kommuner beslutat att inte tillåta barn till föräldralediga och arbetslösa de 15 timmar i förskolan man normalt har rätt till.

Förbudet är inte förenligt med skollagen. Men det är nödvändigt, enligt Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg.

– Vi har så stor personalfrånvaro att vi var tvingade att prioritera och då har vi de här barnen som ändå har föräldrar som är hemma, säger han till Ekot.

Kungsbacka har inte tagit det steget.

– Det är inte förenligt med skollagen. Däremot har vi vädjat till föräldrar att hålla barnen hemma om de har möjlighet, säger Maria Andersson, förvaltningschef.

 

Så här är läget för corona i Halland

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Vild biljakt – mot trafiken på E6 in mot Kungsbacka

Blåljus I 180-190 kilometer per timme jagade polisen inbrottstjuvarna som körde mot färdriktningen på E6 in mot Kungsbacka. I ...

Rattfull körde av vägen

Blåljus Vid 05.16 på lördag morgon gick larmet om att en bilist kört av vägen på Varbergsvägen och ...

Smitta inom hemtjänsten i Kungsbacka

Nyheter Flera fall av coronasmitta har nu konstaterats bland vårdtagare inom hemtjänsten. – Vissa befinner sig redan på sjukhus, sä...
Annons