Annons

HK Aranäs slipper hyresavgifter

HK Aranäs har ställt in hallträningar i alla led. Något som innebär att de inte betalar någon hallhyra under säsongsavslutningen. Men det blir inte någon kompensation till medlemmarna för utebliven träning.

Handboll | 23 Mars 2020 21:30

I vår rivs hallen för att ge plats för skola.

FOTO: Norra Halland

HANDBOLL. I takt med coronavirusets spridning har HK Aranäs valt att ställa in hallträningarna. Dessutom har förbundet valt att ställa in seriespelet för flera av klubbens lag. Det innebär att säsongen är över för klubbens lag.

HK Aranäs olika lag spenderar cirka 150 timmar i hallar i veckan. Matchspel och träning inkluderat. Med en timtaxa på 144 kronor innebär det en kostnad på 21 600 kronor i veckan. På fyra veckor landar det på drygt 86 000 kronor.

– De tiderna vi inte använder får vi möjlighet att lämna tillbaka, säger klubbchefen Rickard Eriksson.

Mindre utgifter

Det innebär att HK Aranäs har en mindre utgiftspost på just hallhyran den kommande månaden. Detta då hyresavgiften betalas i efterhand.

Medlemsavgiften som betalas inför säsongerna används bland annat till att täcka kostnaden för hyra, utöver ett lokalt bidrag från kommunen. Men i nuläget är det inte aktuellt att betala tillbaka en del av avgiften till medlemmarna för utebliven träningstid.

– I och med att vi är i slutet av säsongen så är det inget vi har tittat på. Vi kommer att ha ett styrelsemöte i kväll (läs måndag) som bland annat kommer att ta upp detta. Efter det vet jag mycket mer, säger Rickard Eriksson.

Har ni hört något från några föräldrar?

– Nej. Detta är en exceptionell situation så det har inte ens kommit på tal. I och med att seriespelet har tagit slut så är det naturligt att man tar ett lättare uppehåll, och det är det som gjort att vi har tidigarelagt säsongsavslutningen, säger Eriksson.

Han fortsätter:

– Sedan kommer vi att försöka dra igång aktiviteterna givetvis. Så fort vi får börja träna igen så blir det full fart, säger Eriksson.

Herrlaget drar igång sin försäsong om två veckor. Det är oklart om de kan bedriva handbollsträning från start. Men enligt tränaren Toni Johansson inledde de försäsongen i fjol med att inte träna med boll under den första träningsmånaden. Ett liknande upplägg kan bli aktuellt i år.

Nu när ni inte betalar någon hallhyra under en månads tid så får ni drygt 80 000 kronor i överbliven intäkt, vad ska de pengarna användas till?

– Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det. Det är så mycket som hänger i luften. Just den ekonomiska frågan för föreningarna i dessa coronatider med alltifrån Aranäs Open till inställda matcher och så vidare. Jag behöver landa lite i detta innan jag kan uttala mig, säger Rickard Eriksson.

Oklart läge för Aranäs Open

Huruvida Aranäs Open kommer att arrangeras som planerat är ännu inte fastställt. Vid måndagens styrelsemöte, som ägde rum efter pressläggningen för denna tidning, behandlades ärendet.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Glest på påskloppisen

Jobb & Pengar Påskloppisen hos Röda Korsets second hand brukar vara en av loppisälskarnas höjdpunkter. Och visst fyndades det. ...

Aktiviteter utomhus i virustider

Nyheter När det inte går att ses inomhus flyttar träffpunkterna för seniorer utomhus. Nästa vecka startar ...

Röster från världen i coronatid

Nyheter De kommer ifrån Kungsbacka kommun och är utspridda över jordklotet. Vissa permanent, andra på resande fot. De har dock ...
Annons