Annons

Halland ändrar tidsintervallet mellan vaccindoserna

Region Halland förlänger dosintervallet för Pfizer och Modernas vaccin. Från och med i dag rekommenderas man vänta sju veckor mellan dos 1 och 2.

Vård | 25 Maj 2021 11:51

Tidigare har regionen rekommenderat sex veckor mellan dos 1 och 2 för Pfizers och Modernas vaccin. Men från och med i dag, 25 maj, förlängs tiden till sju veckor. Region Halland skriver i ett pressmeddelande att förändringen görs för att, i ett läge då smittspridningen fortfarande är hög i samhället, så snabbt som möjligt uppnå hög täckning för dos 1 i befolkningen. Man förväntar sig att detta kommer leda till att smittspridningen dämpas och att fler individer får ett snabbt skydd mot allvarlig sjukdom, då skyddseffekten av en dos bedöms vara god.

Enligt regionen går det bra att vänta sju veckor mellan doserna och effekten av vaccinet bedöms inte påverkas. Tidsintervall på sju veckor är också vad Folkhälsomyndigheten skriver på sin hemsida att man rekommenderar i nuläget. 

För personer som redan fått dos 2 inbokad, med ett intervall på sex veckor, kommer den bokade tiden fortfarande att gälla.

 

Läs om coronaläget i Halland

Läs fler nyheter här 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Halland har mest vaccinturism

Vård Under vecka 27 fick ungefär 24 500 personer från andra län vaccin mot covid-19 i Halland. Samma vecka valde 10 850 hallä...

Snart får 16-17-åringar vaccin

Nyheter Snart får de som är födda 2004 -2005 och 2003, men som ännu inte fyllt 18 vaccinera sig. Starten för ...

Så tänker de unga om livet efter pandemin

Nyheter Blir livet sig likt igen efter coronapandemin? Om den frågan råder delade meningar. Bland unga mellan 15 och 24 år ...
Annons