Annons

Ger hopp med sång

Tanken var att ingjuta lite hopp om bättre tider. Därför tog Kullavikskyrkan initiativ till balkongsång på Sandlyckans vård och omsorgsboende.

Nyheter | 24 Mars 2020 18:33

Balkongerna fylldes av boende när anhöriga, körmedlemmar, boendets och kyrkans personal sjöng och spelade. Katarina Johansson, församlingsherde i Kullavikskyrkan, ledde sången ihop med Maria Blåberg, Thomas Philipsson och Anders Brynolf.

FOTO:

– Det är väldigt spontant upplägg och vi har inte övat. Men vi har bjudit in våra körer och tagit med några i vår personal, säger Katarina Johansson, församlingsherde i Kullavik.

Solen sken och balkongerna på omsorgsboendet var fullsatta av boende med filt över benen. Särskilt varmt var det inte i luften men värmen i initiativet smittade av sig på deltagarna och det blev nästan vårstämning när alla tog ton ackompanjerade av diverse olika instrument, bland annat dragspel.

– Vi är så glada över kyrkans initiativ, säger enhetschef Anneli Hafström.

Nedanför balkongerna på boendets baksida stod både anhöriga och medlemmar i kyrkans körer som längtat efter att få sjunga.

– Vilken fin stund! Tack för att ni kom ut på balkongen, säger Katarina Johansson som var öppen inför en repris inom snar framtid.

Efter Sandlyckans vård och omsorgsboende var det dags för boende och andra intresserade att sprida glädje med hjälp av sång vid Kyvikshus.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Mystisk balkongbrand utreds som mordbrand

Blåljus En brand som hastigt flammade upp på en balkong i västra villastaden under söndagsmorgonen, utreds nu av polisen – ...

Cyklist påkörd vid Sandlyckan

Blåljus Strax efter klockan 19 igår kväll, inträffade en olycka mellan en bilist och en cyklist på Gamla Sä...

Sång ska sprida glädje

Nöje & Kultur Alice Nordström är medlem i kören Lilla Voice. I helgen 18–19 april åker de på en miniturné för ...
Annons