När Frillesås BK har ställts mot väggen har de haft ett svar. Efter en förlösande hemmaseger talar det mesta för att de undviker sistaplatsen.BANDY: ELITSERIEN


Frillesås BK – Falu BS 3 – 2– Stina ringde men jag la på.


Frillesåstränaren Joakim Björkman vandrade förbi lagkaptenen Fredrik Johansson. Det var länge ett frågetecken om lagkaptenen skulle spela – hans sambo har gått tio dagar över tiden. En plats på isen eller en färd till bb? Fredrik Johansson var redo att sticka om det behövdes och tränaren hade mobilen på bänken. Efteråt kunde FBK kosta på sig att skämta.


– Han är så sjuk, säger en skrattande Fredrik Johansson och kollar på tränaren.Det var just Fredrik Johansson som bröt dödläget med en uppåkning från egen planhalva innan han chippade till Fredrik Brandin som smällde dit ettan på volley. Det såg länge lugnt och kontrollerat ut. Johan Grahn och Fredrik Brandin fyllde på målkontot. Men Falun skakade hemmalaget efter att ha reducerat två gånger om, men FBK redde ut stormen.


En vinst innebär att jumbon Tellus behöver vinna sina återstående två matcher.


– Nu har vi skaffat oss ett jättebra läge, säger Fredrik Johansson.  


För honom väntar nu vila.


– Jag kände att vi bara måste vinna så att jag kan missa matcherna. Det var skönt.


Var ska du nu?


– Jag ska hem. Eller jag hoppas att det är dags, man längtar ju, säger en lycklig lagkapten.Falun hade en jättechans att kvittera. Men så många gånger förr levererade Jakob Hugoh en fenomenal räddning på en hörna. Han skickade ut vänsterbenet.


– Det var nära. Den tog på min skridsko och sedan vet jag inte var den tog vägen.


Frillesås hade medstuds. Mattias Johansson skrek ut sin glädje och lättnad efter slutsignalen. Tvåmålskytten Fredrik Brandin levererade dubbla fullträffar.


– Det känns jäkligt skönt och att vi kan knyta ihop säcken.


Ni har levererat i måstematcherna.


–  Som nykomling handlar det om slå lagen runt omkring sig. Man kan inte tro att man ska gå till slutspel första året.Läs mer om matchen i fredagens Norra Halland!