Annons

Fastighetspriserna går upp – trots corona

Priserna på fastigheter i Kungsbacka går upp – trots coronapandemin.

Bostad | 10 Maj 2020 11:53

Fastighetspriserna pekar fortsatt uppåt.

FOTO: Pixabay

Så gör du en trygg bostadsaffär

1. Köp och sälj vid samma tid.
Coronaviruset kommer att ha en negativ inverkan på bostadsmarknaden. Men så länge du säljer och köper på samma marknad kommer upp- eller nedgångar i prisutvecklingen ha mindre betydelse.

2. Se över din boendeekonomi.
Fundera över hur din livssituation skulle påverkas av en lågkonjunktur i kombination med gällande amorteringsregler och förändrade arbetsförhållanden. Gör en rimlig budget och försök att hålla dig till den.

3. Sälj först.
Om du ändå känner dig osäker – sälj din bostad först. Då vet du utgångsläget inför ditt eget köp och kan enkelt räkna på exakt vilken månadskostnad du känner dig bekväm med.
Källa: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Villapriserna i Halland stiger näst mest i landet och även om inte Kungsbacka har riktigt samma utveckling så är det ändå stigande priser.

– Vi har riktigt bra tryck på det mesta. Tittar vi på april har det varit bättre tryck än första kvartalet. Intresset att flytta finns kvar. Jag är lite förvånad över att corona inte påverkat mer, säger Tomas Johansson, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Kungsbacka.

Ny statistik

Under de tre senaste månaderna har priserna på bostadsrätter ökat med 2,2 procent och siffran för villor är 1,4 procent, jämfört med förra året. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

– I storstäderna har bostadsmarknaden dämpats något av coronaviruset samtidigt som många kommuner inte påverkats alls. Antalet bostadsaffärer är klart högre än förra året, även om läget kan upplevas som osäkert, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Bostadsmarknaden har än så länge visat sig motståndskraftig mot corona. Framåt är tidsaspekten en nyckelfaktor – hur utdragen smittspridningen blir påverkar samhällsekonomin och därmed bostadsmarknaden. Låga räntor och bostadsbrist talar för en stabil efterfrågan medan ökande arbetslöshet kan göra marknaden mer avvaktande.

Mer läsning:

Coronaläget i Halland 

Ulla besegrade covid-19 “Jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv”

Kände inte till smittan

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kungsbacka har dyraste gatorna i Halland

Bostad Hallands dyraste hus ligger på Ringvägen i Varberg. Men länets dyraste adresser finns på Gamla Särövä...

Fortsatt uppåt på bostadsmarknaden

Politik De halländska bopriserna fortsätter att öka. Det senaste året har priserna på bostadsrätter formligen rusat. Men även ...

Häckande fåglar ställer till problem med solel

Miljö och natur Solpaneler blir allt mer populära. Inte enbart bland landets fastighetsägare. För måsar, duvor och svartfåglar ...
Annons