Annons

Kände inte till smittan

Ulla Åshede tror att hennes man smittades på växelvårdsavdelningen på Vickans vård- och omsorgsboende. Det går emot tidigare rapporter om att covid-19 inte spridits mellan avdelningarna.

Vård | 11 Maj 2020 07:15

Vickans äldreboende.

FOTO: Christina Nordwall

Har smittan spridits mellan avdelningar på Vickan? Den frågan ställer sig Ulla Åshede efter att först hennes man, sedan hon själv och också dottern insjuknade i covid-19.

– Det går naturligtvis inte att säga helt säkert eftersom det inte har gjorts smittspårning via tester men vi har inte haft några andra fall bland  dem som permanent  bor på de andra avdelningarna på Vickan, säger Inger Bergstedt, verksamhetschef på Vickans vård- och omsorgsboende.
Tomas Åshede bodde på växelvårdsavdelningen som stängde strax efter utbrottet och Inger Bergstedt har inte fått indikationer om att någon annan skulle ha blivit sjuk bland dem som åkte hem.

Tre fall

Norra Halland har tidigare flera gånger skrivit om att boende på Vickans vård- och omsorgsboende insjuknat i covid-19. Tre fall har varit konstaterade efter provtagning, ytterligare har antagits vara dåliga i samma sjukdom eftersom de bott på samma avdelning och uppvisat samma symptom. Informationen då har varit att hygienrutinerna har fungerat och att sjukdomen inte spridits mellan avdelningarna.

Läs också:  Del 1: Ulla besegrade covid-19 “Jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv.”

Mer läsning:

Coronaläget i Halland 

Läkaren: Säkerhet en komplex fråga

Inte aktuellt med ansiktsskydd i vården

80 personer testade för covid-19

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Allmänna råden förlängs till i höst

Nyheter Folkhälsomyndigheten har förlängt de allmänna råden om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 ...

Det gäller vid resa utomlands i sommar

Nyheter EU-parlamentet har nu gett grönt ljus till vaccinpassen och UD har hävt reseavrådan till flera länder. ...

Sporadisk jakt efter delta-viruset

Nyheter Än så länge finns inget konstaterat fall av delta-varianten av coronaviruset i Halland. Men helt säker kan man ...
Annons